Akrilik üzerine aşındırma kremi kullanılabilir mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bay Jimmy Casper DVM
Puan: 4.6/5(47 oy)

Dağlama, bir parça akrilik veya camı kişiselleştirmenin etkili bir yoludur. Bazı aşındırma yöntemleri şunları içerir: aşındırma kremi, kumlama ve döner bir alet kullanma.

Aşındırma kremini hangi malzemelerde kullanabilirsiniz?

Aşındırma kremi, aşağıdaki gibi malzemeleri aşındırabilir: cam, ayna, porselen ve sırlı seramik olarak . Aşındırıcı kremin, aşındırmak için malzeme üzerinde ne kadar süre kalması gerektiği değişebilir ve bazı durumlarda seramik cilası gibi koruyucu tabakaları kaldıracaktır.

Pleksiglas üzerine asit kremi kullanabilir misiniz?

Pleksiglas camdan daha az kırılgandır, ancak çizilmesi daha kolaydır. ... En iyi sonuçlar için yeni bitler kullanın Hidroflorik asit (cam aşındırma sıvısı) pleksiglası aşındırmak için de kullanılabilir.

Akrilik asetonla nasıl dağlanır?

Her şeyi aseton dumanına maruz bırakın veya tüy bırakmayan bir bez kullanarak biraz aseton içinde, kazınacak şablonun alanını hafifçe lekeleyin. Aseton pleksi yüzeyini eritecek ve daha pürüzlü bir doku ve süt rengi bırakacaktır.

Akrilikleri kimyasallarla nasıl aşındırırsınız?

Akrilik levhanızın bir parçasına bir damla Zırh Etch uygulayın ve tepki gösterip göstermediğine bakın. Varsa cevabınız sizde; sadece akriliği maskeleyin, yazınızı kesin ve camda yaptığınız gibi uygulayın. İşe yaramazsa ve gerçekten dağlanması gerekiyorsa, akrilik çözücüler gibi davranan diğer kimyasalları deneyebilirsiniz.

Plastik üzerine dağlama Çalışıyor mu????? Öğrenmek için izleyin

16 ilgili soru bulundu

Aseton pleksiglası aşındırır mı?

Alkol içeren Windex gibi ürünler, pleksiglasa önemli ölçüde zarar verir . Ayrıca pleksiglasın yüzeyine zarar vereceğinden aseton, kuru temizleme sıvısı veya herhangi bir kumlu temizleyici veya cila gibi çözücülerden kaçının.

Akrilikleri lazerle aşındırabilir miyim?

Dökme akrilik lazerle kesilebilir , ancak alevle parlatılmış kenarlarla sonuçlanmayacaktır. Bu akrilik malzeme gravür için daha uygundur. ... Ekstrüde akrilik temiz ve düzgün bir şekilde kesecek ve lazer kesimde alevle parlatılmış bir kenara sahip olacaktır.

Şeffaf akrilik nasıl gravürlenir?

İlk olarak, akrilik malzemenizin çizik ve çatlak içermediğinden emin olun. Ardından, odaklanın lazer ışını açık akrilik, gücü %25 - %50'ye ve hızı 350mm/dak'ya ayarlayın ve gravür işlemini başlatın. İşlem tamamlandıktan sonra malzemenin soğumasını bekleyin ve ardından sabun ve su kullanarak erimiş akrilik kalıntısını çıkarın.

Aşındırma kremini seramik üzerine kullanabilir misiniz?

Seramik ve cama ek olarak, aşındırma kremi aynalar ve porselen üzerinde de çalışacak .


Aşındırma kremi kalıcı mıdır?

dağlama kremi camda kalıcı bir iz bırakır ve değiştirilmesi gerekecektir. Çoğunlukla tasarımları cam bardaklara ve şarap bardaklarına gravürlemek için kullanılır, ancak başka birçok şey için de kullanılabilir.

Aşındırma kremine renk katabilir miyim?

Ayrıca aşındırıcı özelliğinden dolayı aşındırma kremine renk katamazsınız. . Bu nedenle, camı özellikle renkli olarak kazıyamasanız da, aynı etkiyi elde etmek için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır. Dağlama kremi, kapladığı camın üst tabakasını kaldırarak yerinde bir doku bırakır.

Fayans üzerinde dağlama kremi kullanabilir misiniz?

Sen Yapabilmek karoyu sadece camla değil, aşındırma kremiyle aşındırın.

Akrilik üzerine nasıl baskı yapıyorsunuz?

Akrilik tabakanızı baskı sırasında kaymaması için çalışma yüzeyinize sıkıca tutturun. Lazer baskıyı veya fotokopiyi ortalayın akrilik üzerine, baskı tarafı aşağı gelecek şekilde. Baskıyı veya fotokopiyi maskeleme bandıyla bantlayın. Baskının veya fotokopinin arkasını blender kalemi ile ovalayın.


Bir diyot lazer şeffaf akrilik kazıyabilir mi?

Diyot lazer ve DPSS lazer sadece akrilik/pleksiglas üzerine gravür yapabilir yansıtıcı lazer ışını radyasyonu ile. ... Bununla birlikte, 10600 nm (10,6 um) Co2 lazer dalga boyu, yüzey akrilik kazıma için harika çalışıyor. Bu nedenle, tamamen şeffaf akrilikleri kesebilen tek lazer türü Co2 lazerlerdir.

Akrilikleri ne kadar derine lazerle kazıyabilirsiniz?

3mm akrilikte bekleyebilirsiniz yaklaşık 0,25 mm (0,01') derinlik ve bazı ormanlarda lazer 0,5 mm (0,02 inç) derinliğe kadar keser. Malzemeye bundan daha fazla girmek, eğrilme (akrilik) ve aşırı yanma (ahşapta) gibi istenmeyen hasar riskini artıracaktır.

Akrilik ve pleksiglas aynı mıdır?

İki s'li pleksiglas, akrilik levha ile eşanlamlı genel bir terimdir. . Bir s ile pleksiglas marka adıdır. Pleksiglas ile karşılaştırılabilir hale gelen diğer ticari isimler arasında Acrylite, Lucite ve Perspex bulunur.

Pleksiglas üzerinde mineral ruhları kullanabilir misin?

çözücüler kullanmayın Akrilik bir yüzeye zarar verebilecek (terebentin, cila tineri, mineral alkollü içecekler, tiner, MEK, ksilen, aseton, nafta, vb.) Biraz özen ve dikkatle akrilik duş veya küvetinizin zarar görmesini önleyebilirsiniz.


Oje çıkarıcı pleksiglasa zarar verir mi?

Kayıtlı. Evet . Oje çıkarıcı genellikle asetondur. Aseton akriliği çözecektir.

Plastik bardakları kazıyabilir misin?

Hava silgisini kullanmanın en büyük avantajlarından biri, kimyasallar üzerine kazıyabileceğiniz malzeme çeşitliliğidir. ... Cam, plastik, pirinç, krom vb. üzerine başarılı bir şekilde gravür yaptım. Temelde parlak bir yüzeye sahip her şey dağılacaktır.