Ayırmak nasıl yazılır?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Chet Graham Doktora
Puan: 4.5/5(55 oy)

Ayırmak -ortada a ile- doğru yazımdır. Ayrı - ortasında e ile - yaygın bir ayrı yazım hatasıdır. Ayrı bir sıfat, fiil veya isim olabilir.

Ayrılık mı, ayrılık mı?

Bir sıfat olarak, ayrılmış, farklı veya ilgili olmayan anlamına gelir. Fiil olarak ayırmak, ayırmak, bölmek anlamlarına gelir. Ayırmak genellikle ayrı olarak yanlış yazılır, anlamı olmayan ve sadece yazım hatası olan bir kelime: İki ayrı oda tuttular.

İngiltere'de ayrı nasıl yazılır?

Özet

  1. Ayrı doğru yazımdır.
  2. Ayrı bir yazım hatasıdır veya.

Ayrılığın diğer adı nedir?

1, 2 kesmek , ayrılmak, bölmek. 3 ayrılmak, ayrılmak. 13 bağımsız, kopuk, ayrık. 15 tenha, izole.

Ayrı ayrı neyle yanlış yazılır?

Yeni bir araştırmaya göre, 'Ayrı' İngilizce dilinde en sık yanlış yazılan kelimedir. Sekiz harfli kelime, ilk 'A'nın oturduğu yere 'E'nin düzenli olarak yerleştirilmesi nedeniyle zirveye çıktı.

AYIRMA nasıl yazılır?

28 ilgili soru bulundu

Ayrı neden farklı telaffuz edilir?

Ayrı farklı telaffuz edilir sıfat olduğunda ve fiil olduğunda . Sıfatın telaffuzunun, insanları ikinci ünsüzün bir 'e' olduğunu düşünmeye yönlendirmesi daha muhtemel olabilir, özellikle de İngiliz İngilizcesinde genellikle atlanır.

Bulmacada sıklıkla yanlış yazılan ne ayrıdır?

Genellikle yanlış yazılır ayrı , hiçbir anlamı olmayan ve sadece yazım hatası olan bir kelime. Ayrı kelimesinin doğru yazılışını hatırlamanın birkaç yolu vardır, ancak bence açık ara en kolayı (ve en eğlencelisi) ayrı ayrı bir fare olduğunu hatırlamaktır (eylül-A-RAT-e).

Bir ilişkide ayrılmak ne demektir?

Ayrılmak ne demek? ... Ayırma demektir Eşinizden ayrı yaşadığınızı ancak boşanma kararı alana kadar yasal olarak evli olduğunuzu . Ayrılık evliliğinizi sona erdirmese de, boşanma kesinleşmeden önce siz ve eşiniz arasındaki mali sorumlulukları etkiler.

Parçalara ayırmak ne demek?

Bir nesneyi veya alanı parçalara ayırmak için - eş anlamlılar sözlüğü

  • koparmak. edatlıfiil. bir nesneyi parçalara ayırmak.
  • devirmek. edatlıfiil. büyük bir yapıyı parçalara ayırmak için.
  • bölmek. fiil. ...
  • Yıkmak. edatlıfiil. ...
  • oymak. edatlıfiil. ...
  • bölmek. fiil. ...
  • bölmek. fiil. ...
  • Ekran kapalı. edatlıfiil.


Ayrı yazmayı nasıl hatırlıyorsun?

Üç es ve bir a ile ayrı ayrı yazım hatası yapmak çok yaygındır. Grammarly, bunu her zaman doğru hecelemeyi kolaylaştıran harika bir anımsatıcı önerir. Bunu hatırla r ikiye ayırır . Bu kolay numarayı aklınızda tutun ve her zaman ayrı yazacaksınız.

Güzelce nasıl yazılır?

güzel

  1. butifl - %31.9
  2. güzel - %12.2
  3. blutifl - %7,8
  4. güzel - %5,2
  5. güzel - 5%
  6. güzel - %2.9
  7. güzel - %2.3
  8. güzel - %1,2

Ayrı kelimesini nasıl kullanırsın?

  1. [S] [T] Ayrıldık. (...
  2. [S] [T] Ayrıldılar. (...
  3. [S] [T] İki gruba ayrıldılar. (...
  4. [S] [T] Tom bana ailemin ayrılmadan önce ne kadar süredir evli olduğunu sordu. (...
  5. [S] [T] Ayrıldık. (...
  6. [S] [T] Tom ve ben ayrıldık. (...
  7. [S] [T] Tom ve ben ayrıldık. (...
  8. [S] [T] Kimse onları ayıramaz. (

Evlenince nasıl ayrılıyorsunuz?

Boşanma avukatına danışın ve yasal olarak bağlayıcı bir ayrılık anlaşması hazırlamak . Yapılacaklar listenizde tek bir şeye yer varsa, o da bu olmalı! Bir ayrılık anlaşması, yasal olarak evliyken ayrı yaşayacağınız şartları açıklar.


Ayrılık sıfatı nedir?

ayrılmış . müstakil ; bağlı veya katılmamış; iki veya daha fazla şey birbirinden ayrılır. (eşlerin) Yabancılaşmış; ayrı yaşıyor ama boşanmamış.

Kelimelerin küçük parçalara ayrılmasına ne denir?

Metni parçalamak basitçe metni daha küçük parçalara bölmek anlamına gelir. ... Daha güçlü bir okuyucu, genellikle daha uzun parçalarla çalışabilir. Öğrenciler Anlamı Anlatır. Öğrenciler parçaları kendi sözcükleriyle yeniden yazmalıdır.

Ayrılık ilişkiye iyi gelir mi?

Anahtar noktaları. Bir ayrılık, doğru sebeplerle yapılırsa ve baştan net anlaşmalar varsa, bir evliliği güçlendirebilir. Bir ilişkiyi geliştiren başarılı bir ayrılığın unsurları şunları içerir: üçüncü taraf desteği almak ve düzenli iletişimi sürdürmek .

Ayrılık sırasında ne yapmamalısınız?

İşte bir ayrılık sırasında ne yapılmaması gerektiğine dair beş önemli ipucu.

  • Hemen bir ilişkiye girmeyin. ...
  • Partnerinizin rızası olmadan asla ayrılık istemeyin. ...
  • Boşanma kağıtlarını imzalamak için acele etmeyin. ...
  • Partnerinizi çocukların önünde kötü konuşmayın. ...
  • Eşinizin birlikte ebeveynlik hakkını asla reddetmeyin.


Ayrılıklar ne kadar sürer?

Bir Zaman Çerçevesi Oluşturun

Siz ve eşiniz ayrılığın ne kadar süreceği konusunda hemfikir olmalısınız. İdeal olarak, psikologlar deneme ayrılığının sürmesini tavsiye eder. en fazla üç ila altı ay . Eşinizden ne kadar uzun süre ayrı kalırsanız, tekrar bir araya gelmeniz o kadar zor olacaktır.

İki kelime aynı yazıldığında, ancak farklı telaffuz edildiğinde?

homofonlar kulağa aynı gelen ve farklı anlamları olan, ancak farklı yazımları olan bir tür eş anlamlı sözcüklerdir. HOMOGRAPHS, aynı yazılışları ancak farklı anlamları olan kelimelerdir. Heteronimler, aynı şekilde yazılan ve farklı anlamlara sahip olan, ancak kulağa farklı gelen bir tür homograftır.

Yazılışları aynı olup farklı telaffuz edilen iki kelime hangisidir?

homofonlar kulağa aynı gelen ancak anlam veya yazım bakımından farklı olan kelimelerdir. Homograflar aynı şekilde yazılır, ancak anlam veya telaffuz bakımından farklılık gösterir. Homonimler biri veya her ikisi de olabilir.

Okumak neden iki farklı şekilde telaffuz ediliyor?

Bu kelimeyi telaffuz etmenin iki yolu olduğunu biliyor muydunuz? Şimdiki ve gelecek zamandayken read reed olarak okunur . Ancak geçmiş zamanda olduğunda, kırmızı renk gibi kırmızı olarak telaffuz edilir. ... Bu geçmişe atıfta bulunuyor, bu yüzden kırmızı olarak telaffuz ediliyor.


Ayrı kelimesi ile iyi bir cümle nedir?

Perde, çatı kirişinden veya çatı katından ayrı olabilir. Her birimiz yalnız kalmak için ayrı alanlar bulabilir, ancak birbirimize yakın kalabiliriz. Aygır olduğu için onu ayrı tuttuk. Her ayrı lekenin saf bir kültür içerdiği varsayılmıştır.

Ayrılık örneği nedir?

Ayrılığın tanımı, ayırmak, bağlantıyı kesmek veya bölmektir. Ayrı bir örnek bütün peynir parçasından bir parça peynir koparmak . Ayrı bir örnek, şarj cihazını bir mp3 çalardan çıkarmaktır. Ayrılığın bir örneği, bir karı kocanın artık birlikte yaşamamasıdır.