Hiperpolarize nasıl yazılır?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Johann Metz
Puan: 4.3/5(8 oy)

fiil (nesne ile birlikte kullanılır), aşırı · kutuplu ·ize , hiper·polar·izleme. (hücre zarı) boyunca elektrik potansiyelindeki farkı artırmak için.

Hiperpolarize ne demek

geçişli fiil. : arasındaki potansiyel farkta bir artış üretmek için (biyolojik bir zar) geçişsiz fiil. : bir şey arasındaki potansiyel farkta bir artışa maruz kalmak veya üretmek.

Polarize hissetmek ne anlama geliyor?

İngilizce Öğrenenler polarize tanımı

: (kişilerin, fikirlerin vb.) karşıt gruplara ayrılmasına neden olmak. : (ışık dalgaları gibi bir şeyin) belirli bir düzende titreşmesine neden olmak. : (bir şeyin) pozitif ve negatif yüklere sahip olmasına neden olmak : (bir şeye) kutupluluk vermek

Orphus nasıl yazılır?

Bir delik, çoğunlukla vücudunuzda, örneğin ağzınız veya burun deliğiniz gibi bir açıklık veya deliktir.

Uygun gereç kelimesi nedir?

'Ekipman' kelimesi çoğuldur, 'anlamına gelir' çeyiz ötesinde şeyler' . Gereçler, evli bir kadının 'kendi mevkiine uygun' giyim ve mücevher gibi ayrı mülküydü, ancak çeyizine dahil edilmiş olabilecek varlıklar hariç.

hiperpolarizasyon nasıl telaffuz edilir

27 ilgili soru bulundu

Gereçlere sahip olmak yasa dışı mı?

ABD'deki Kontrollü Maddeler Yasası'nın bir parçası olan Federal Uyuşturucu Gereçleri Tüzüğü, 21 USC 863'e göre uyuşturucu gereçlerini satmak, posta yoluyla taşımak, eyalet sınırları üzerinden taşımak, ithal etmek veya ihraç etmek yasa dışıdır tanımlandığı gibi. Devlet yasalarına göre bulundurmak genellikle yasa dışıdır.

ingilizcede Appurtenance ne demek?

Appurtenance, yasal bir terimdir. bir hak veya mülkün daha değerli bir anaparaya bağlanması . Eklenti, fırın veya klima ünitesi gibi mülkün bir parçası haline geldiğinde meydana gelir. Appurtenance, statü, unvan veya refah ile ilişkili bir nesne veya ayrıcalık da olabilir.

Orifi bir kelime mi?

orifi oyunlar için kabul edilebilir bir sözlük kelimesi scrabble, arkadaşlarla sözler, bulmaca gibi. 'Orifi' kelimesi 5 harften oluşmaktadır.

İngilizce'de Çok yönlü ne demek?

: çok çeşitli olan veya meydana gelen : çeşitli lisede çok çeşitli etkinliklere katıldı.


Bir insan çok yönlü olabilir mi?

Birçok yönü veya farklı nitelikleri olan bir kişi veya şey çok yönlüdür . İnternetin çok çeşitli kullanımları vardır, müzeler çok çeşitli sanat koleksiyonlarıyla tanınır ve Hindu tanrıları çok çeşitli enkarnasyonlarla ilişkilendirilir.

Polarize pozitif mi negatif mi?

Polarizasyon, bir elektrik alanı çarpıttığında meydana gelir. olumsuz Pozitif atom çekirdeği etrafındaki elektron bulutu, alanın zıt yönünde. Bu hafif yük ayrımı, atomun bir tarafını biraz pozitif, diğer tarafı ise biraz negatif yapar.

Polarize ve polarize olmayan arasındaki fark nedir?

Polarize güneş gözlükleri, ortam ışığını filtrelemek ve yansıtıcı yüzeylerden gelen parlamayı önlemek için tasarlanmıştır. Polarize olmayan lensler ışıktan koruma sağlar, ancak parlak yüzey parlamasını iptal etmek için yerleşik filtreye sahip değil .

Hipopolarizasyon nedir?

hipopolarizasyon membran potansiyelinin eşik potansiyeli değerine ilk artışı . ... Repolarizasyon her zaman önce hiperpolarizasyona, yani zar potansiyelinin varsayılan zar potansiyelinden daha negatif olduğu bir duruma yol açar.


Hücre neden hiperpolarize olur?

Membran içindeki iyon kanalları açılıp kapandığında depolarizasyon ve hiperpolarizasyon meydana gelir, belirli tipteki iyonların hücreye girme veya hücreden çıkma yeteneğini değiştirmek . ... Pozitif iyonların hücre dışına akmasına (veya negatif iyonların akmasına) izin veren kanalların açılması hiperpolarizasyona neden olabilir.

Dinlenme potansiyeli ne anlama gelmektedir?

Dinlenme potansiyeli, elektriksel olarak uyarılabilir nöronların (sinir hücreleri) içleri ile çevreleri arasında var olan elektrik yükünün dengesizliği . ... Hücrenin içi daha az negatif hale gelirse (yani potansiyel dinlenme potansiyelinin altına düşerse), sürece depolarizasyon denir.

Çok yönlü faaliyetler nelerdir?

birçok farklı parçaya, öğeye, forma vb. sahip olmak . sayısız ve çeşitli; çok çeşitli veya çok yönlü: çok yönlü faaliyetler.

on numara nedir?

Onbeş genellikle açıklar belirsiz ve büyük bir sayı veya miktar , ilgili ondalık sonsuz sayıda dizide en son veya son için kullanılır.


acıklı ağlama ne demek?

sıfat . Üzgün ​​ve kederli geliyor . 'acı bir çığlık' 'Bir uğultudan hala çınlama, hüzünlü ve kederli bir çınlama geliyor.

İngilizce'de Oracle ne demek?

1a : bir kişi (eski Yunan rahibesi gibi) bir tanrının aracılığıyla kehanetleri konuştuğuna inanılan Delphic oracle - D. F. Marks. b: Bir ilahın gizli bilgiyi veya ilahi amacı böyle bir kişi aracılığıyla ifşa ettiği bir türbe. c : bir kahin belirsiz kahinler tarafından verilen bir cevap veya karar.

ağızlık olmak ne demek?

: başka bir kişi veya bir grup veya kuruluş adına konuşan kişi. English Language Learners Dictionary'de ağızlığın tam tanımına bakın. ağızlık. isim. ağız · parça | ˈmau̇th-ˌpēs

Orifis çoğul nasıl dersiniz?

İsim. delik (çoğul delikler ) Tüp, boru vb. gibi bir ağız veya açıklık; açılış. Merhaba Eleonora, Orifis kelimesinin çoğul hali menfezdir.


Su bir eklenti midir?

Su hakları önemli , yani araziyle birlikte koşarlar, sahibine değil. Okyanus kıyısındaki bir mülk satılırsa, yeni sahibi kıyı haklarını kazanır ve satıcı haklarından feragat eder.

Geçiş hakkı bir müşterek midir?

İrtifak kiracısı, iki mülkün hizmet ve hakim mülk olarak birbirine bağlandığı belirli bir irtifak hakkı türü . ... Bu tür irtifak hakkı, halka açık bir parka kısayol, bir kamu hizmetine erişim veya sokağa geçiş hakkı gibi bir şey olabilir.

Bir havuz, tamamlayıcı bir yapı mıdır?

Aksesuar Yapısı (Appurtenant Yapısı şu anlama gelir: ana yapı ile aynı parselde yer alan yapı ve kullanımı ana yapının kullanımına bağlı olan. ... Bağlı Yapılara örnek olarak ekli havuz kafesleri, teraslar ve güverteler verilebilir.