Oldu mu ya da oldu mu?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Royce Little MD
Puan: 4.8/5(55 oy)

'vardı' kullanmak zorundasın bir şey uzun zaman önce yapıldıysa, yakın zamanda değil. Ancak yakın zamanda bir şey yapıldıysa, zamirlere bağlı olarak 'have have' veya 'have' kullanabilirsiniz. Örneğin, bu öğleden sonra iyi bir öğle yemeği yedim.

Dilbilgisi açısından doğru mu?

Etkisi hala süren geçmiş zaman gergin kullanımlar, sahip olduğu ve gittiği gibi, geçmiş zaman ortacına sahiptir ve vardır. Şimdi çikolata cümlesini geçmiş zamana koyalım.

Sahip olduğun ve sahip olduğun şeyleri nasıl kullanırsın?

bu sahip olmanın geçmiş mükemmel formu vardı (sahip olmanın + geçmiş ortaç formu vardı). Past perfect tense, geçmişten bahsederken ve daha önceki bir geçmiş zamana atıfta bulunmak istediğimizde kullanılır. İyi bir gece uykusundan sonra kendini harika hissetti. Özür dileme fırsatı bulamadan onu görevden aldılar.

Kullandığımız yer var mı?

kullandığımız var ana fiil olduğunda şimdiki mükemmel ayrıca: Kendimi iyi hissetmiyorum. Bütün gün başım ağrıdı. Son beş yılda üç çocuğu oldu.

sahip olmanın anlamı nedir?

'Have', have fiilini şimdiki mükemmel zamanda kullanmaktır. Şimdiki zaman cümlesini düşünün: çok ödevim var . Bu, şu anda çok fazla ödevim olduğu anlamına geliyor. Öte yandan, şimdiki zamanla bir bağlantısı olan geçmişten gelen bir olayı tanımlamak için şimdiki mükemmel zamanı kullanırız.

VAR | HAS | HAD | OLDU | OLDU | HAD HAD - Fark nedir?

20 ilgili soru bulundu

Ne zaman vardı?

bu geçmiş mükemmel zaman İngilizce'de iki bölümden oluşur: to have (had) fiilinin geçmiş zamanı + ana fiilin geçmiş zaman ortacı.

Oldu mu ya da oldu mu?

olmuştu geçmişte bir şeyin olup bittiğini anlatmak için kullanılır. Oldu ve olmuştur, geçmişte başlayan ve günümüze kadar süren bir şey anlamına gelir.

Bir anlamı var mı veya var mıydı?

' Sahip olmak ', 'have' kelimesinin üçüncü tekil şimdiki zamanıdır, 'sahip' üçüncü tekil geçmiş zaman ve 'have' geçmiş zaman ortacıdır. 2. Her ikisi de geçişli fiillerdir, ancak şimdiki zamandan bahseden cümlelerde 'has' kullanılırken, geçmişten bahseden cümlelerde 'vardı' kullanılır.

Bir cümlede iki geçmiş zaman olabilir mi?

' 2 geçmiş zaman kelimesini cümle içinde kullanmamalıyız '. Bir geçmiş basit fiil biçimini ve bir geçmiş ortaç fiil biçimini geçmiş mükemmel ve/veya geçmiş edilgen zamanlarda kullanmak tamamen kabul edilebilir (aslında gereklidir).

Nasıl olduğunu söylemem?

'Sahip olmak'tan kaçınmak için yeniden yazmak neredeyse her zaman iyi bir fikirdir. Kulağa geldiğinden daha korkunç bir şekilde okuyor. Kolay çıkış yolu bir kasılma kullanmaktır: vardı Bu saçmalıklara yetti ve devam etmeye hazırdı.

Var mıydın veya oldun mu?

1 Cevap. 'Had' bu durumda kullanmak için uygun zaman değildir: 'var' kullanmalısın '. Cümlenizin dilbilgisi açısından doğru biçimi 'Zaten bir şey yapma fırsatınız oldu mu?'

Had kuralları nelerdir?

için formül geçmiş mükemmel zaman + [geçmiş zaman ortacı] . Öznenin tekil veya çoğul olması fark etmez; formül değişmez.

Gramerde neler var?

Past Perfect, geçmişte iki olay gerçekleştiğinde ve geçmişteki bir eylemin diğer geçmiş eylemden önce gerçekleştiği durumlarda kullanılır. ... Geçmiş mükemmelliği oluşturmak için, cümlenin bir bölümünde bir fiilin had ve geçmiş ortaçlarını kullanın.

Örnek oldu mu ya da oldu mu?

Örneğin 13 yaşında sanat okumaya başlasam ve hala sanat okuyorsam '13 yaşımdan beri sanat okuyorum' derdim. 'Olmuştu' geçmiş mükemmel zamandır ve her durumda, tekil ve çoğul olarak kullanılır.

cümle içinde kullanılmıştır?

Baban hastalandı. Çok iddialı ve doğrudandı. Buradaki tüm iyi şeyler zaten kazıldı.

Kimler olmuştur veya kimler olmuştur?

2) tek doğru cevap. Sadece bir kişiden bahsediyorsun - Peter - yani tekil formu kullanırsınız 'vardır '. Birden fazla kişi olsaydı 'have' kelimesini kullanırdınız - örneğin: Peter ve June bana çok nazik davrandılar.

Sadece ya da sadece vardı?

Dediğinde ' var sadece ' referanstaki olayın mevcut durumu etkilediğini ima eder. 'Had sadece' aynı şekilde çalışır, ancak geçmiş biraz geniş olduğu için daha büyük, daha karmaşık bir dönemi kapsayabilir.

Mükemmel geçmiş nedir?

Geçmiş mükemmel anlamına gelir şimdikinden daha erken bir zaman . Geçmişte bir olayın diğerinden önce gerçekleştiğini açıklamak için kullanılır. Hangi olaydan önce bahsedildiği önemli değildir - zaman kipi hangisinin önce gerçekleştiğini açıklığa kavuşturur.

vardı nasıl kullanıyorsunuz?

Geçmişte olan iki şey hakkında konuşmanız gerektiğinde ve bir olay diğeri başlamadan önce başladı ve bitti, yer ilk olan olayın ana fiilinden önceydi. İşte bir cümlede ne zaman kullanılacağına dair bazı örnekler: Chloe, uyumadan önce köpeği gezdirmişti.

haveve have arasındaki fark nedir?

Var vs Var

Have ve have ile ilgili temel gerçek, her ikisinin de 'sahip olmak' fiilinin farklı biçimleri olmasıdır. ' Have mevcut bir form iken vardı geçmiş formu. Yardımcı fiil olarak, şimdiki mükemmel zaman durumunda kullanılır. Öte yandan, yardımcı fiil geçmiş mükemmel zaman durumunda kullanılır.

Sahip olmak yerine ne söyleyebilirim?

Had kelimesinin Eş Anlamlıları ve Zıt Anlamlıları

  • komuta,
  • zevk,
  • Kavradı,
  • sahip olunan,
  • ele geçirilmiş,
  • tutuldu.

Olduğunu yazmak doğru mu?

Evet. Kabul edilebilirdi eğer söylemeye çalıştığın şey buysa. İşte neden. Had had, have'nin geçmiş mükemmel zamanıdır. Bir şeyin önceki başka bir olaydan önce meydana geldiğini belirtmeniz gerektiğinde past perfect tense kullanırsınız.