Sırasıyla cümle içinde mi kullanıyorsunuz?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Jewel Dare
Puan: 4.3/5(35 oy)

Noktalama işaretleriyle ilgili bir not: 'sırasıyla' kelimesi atıfta bulunduğu cümlenin veya ifadenin sonuna konur , ve virgülle (veya cümlenin ortasında 'sırasıyla' varsa virgülle) ayrılır. Örnek: Köpek ve kedi sırasıyla Jack ve Sam olarak adlandırıldılar ve benim sokağın aşağısında yaşıyorlardı.

Bir cümlede sırasıyla nereye koyarsınız?

Cümlenin sonunda ise 'sırasıyla' önüne virgül konur. Açıklık ve ışın verimleri sırasıyla X ve Y idi. Bir cümlenin ortasında ise, 'sırasıyla' iki virgül arasına konulur .

Sırasıyla nasıl kullanıyorsunuz?

'Sırasıyla', anadili İngilizce olmayanlar tarafından sıklıkla yanlış kullanılan bir zarftır. Verilen sırayla anlamına gelir ve sadece cümleniz onsuz net olmayacaksa kullanılmalıdır . Örnek: Oksijen, nitrojen ve hidrojen detektör akışları sırasıyla 85, 7 ve 4 mL/dk'ya ayarlandı.

Sırasıyla bir cümle içinde mi?

SIRASI, 'verilen sırada' anlamına gelen bir zarftır. Örnek cümle: Çantayı ve kitabı sırasıyla Trish ve Sam'e verdim. . (yani çantayı Trish'e verdim ve kitabı Sam'e verdim.)

Sırasıyla bir cümle başlatabilir misiniz?

Bir cümleyi sırasıyla ile başlatabilirsin, ama bu cümleyi sırasıyla ile başlatamazsın.

Cümlede Sırasıyla Nasıl Kullanılır?

36 ilgili soru bulundu

saygıyla ne demek?

Saygılarımızla Anlamı

Saygılarımızla ' saygı gösteren veya ifade eden bir şekilde ,' burada saygıyla 'birinin veya bir şeyin önemli, ciddi vb. olduğuna ve uygun bir şekilde tedavi edilmesi gerektiğine dair bir duygu veya anlayış anlamına gelir.'

Sırasıyla mı veya var mı?

Sıklıkla ait olmadığı yerlere gizlice giren bir kelime, sırasıyla. Sırasıyla 'her biri için ayrı ayrı ve sırayla ve belirtilen sırada' anlamına gelen bir zarftır. Sırasıyla doğru kullanımı, karşılık gelen öğelerin iki paralel listesini gerektirir.

Neden sırasıyla bir cümlenin sonuna koydunuz?

kullanılmış Okuyucuya, iki kelime grubu veya kelime öbeği arasındaki ilişkinin, göründükleri sıraya göre okunabileceğini belirtmek için . ... Bu durumda, bir cümlenin sonunda kelimeyi sırasıyla kullandığınızda iki isim grubu arasında ima edilen ilişkileri size göstermek için renkleri kullanacağım.

Bir cümlede sırasıyla iki kez kullanabilir miyim?

Kıdemli Üye. İki cümleye bölün, çok daha kolay olurdu - aynı cümlede 'sırasıyla' iki kez kullanmamalısın . Alternatif olarak, cümlenin sonunda bir kez 'sırasıyla' kullanmak için yeniden yapılandırın.

sırasıyla eş anlamlısı nedir?

Sırasıyla kelimesinin Eş Anlamlıları ve Zıt Anlamlıları

  • ayrı,
  • ayrı ayrı,
  • bağımsız,
  • bireysel olarak,
  • ayrı ayrı,
  • tek başına.

Sırasıyla üç şey için kullanabilir misiniz?

Sırasıyla yalnızca iki veya daha fazla öğeyi tanımlamak için kullanılmalıdır. sırasıyla gerekli değildir Örnek 3, çoğalma her iki teknik kullanılarak ölçüldüğü için veya örnek 4'te, üç genin tümünün ekspresyonu gerçek zamanlı RT-PCR kullanılarak nicelleştirildiği için. Bu nedenle, doğru cümleler şunlardır: 3.

ilgili sıra ne demek?

sırasıyla şöyle tanımlanır verilen sırayla . Sırasıyla bir örnek, 'Alice 5'tir ve James 7'dir, bu sırayla' yerine 'bu sırayla' söylenebilecek şeydir.

Noktalı virgül nereye koyulur?

Noktalı virgül kullanma

  1. Noktalı virgül en çok, düşüncede yakından ilişkili iki bağımsız tümceyi (tek bir cümlede) birbirine bağlamak için kullanılır. ...
  2. Bağlaç zarfları veya geçiş cümleleri ile bağlanan iki bağımsız tümce arasında noktalı virgül kullanın.

Şikayetçi basit bir cümlede nasıl kullanılır?

Şikayet Eden Cümle Örnekleri

  1. Öğrenci, önündeki zorluklar konusunda kayıtsız kaldı.
  2. İşsizliğe karşı kayıtsız bir tutum içinde olmamalısınız.
  3. Yüzücü, dalış sırasında herhangi bir durumdan şikayetçiydi.
  4. Hiçbir zaman kayıtsız kalmayan Raven, endüstrinin ölçüldüğü standardı belirler.

Hizmet cümle içinde nasıl kullanılır?

Hizmetler cümle örneği

  1. Alex'in yarın Sosyal Hizmetler'e bir cevap vermesi gerekiyordu. ...
  2. Laurie, 'Bu sabah sen gelmeden önce sosyal hizmetleri aramaya hazırdık,' diye itiraf etti. ...
  3. Önce Ashley hastanedeydi, sonra bir hemşire çocukları almak için sosyal hizmetleri aramak istedi.

Bir mektubun sonunda saygıyla ne anlama gelir?

Bir mektubun sonunda saygıyla ne anlama gelir? saygılarımla demek saygı gösteren veya ifade eden bir şekilde , saygı ile burada birinin veya bir şeyin önemli, ciddi vb. olduğu ve uygun bir şekilde tedavi edilmesi gerektiği duygusu veya anlayışı anlamına gelir.

Saygıyla sunulan nedir?

Saygılarımızla sunulur genellikle bir bireye gönderilen belgelerin sonunda kullanılır - veya daha sık olarak, bir kişi topluluğu - onay için. Bir örnek (Yönetim Kurulu veya Komite tarafından onaylanması gereken) bir toplantının Tutanakları olabilir.

saygıyla bakmak ne demek?

Anlamı konuşmacı sadece güzel bir yüz veya güzel bir vücut olmadığını düşünür, aynı zamanda yeteneklerine veya kişiliğine de hayran kalır. . 'Ben saygıyla bakmıyorum' derlerse, yine de çekiciliği ifade ediyorlardır, ancak daha doğrudan kişinin görünüşüyle ​​ilgilidir.

Birine nasıl saygı gösterirsiniz?

Başkalarına Nasıl Saygı Gösteririz?

  1. Dinlemek. Başka birinin söylediklerini dinlemek, onlara saygı duymanın temel bir yoludur. ...
  2. Onayla. Birini onayladığımızda, onun önemli olduğuna dair kanıt vermiş oluyoruz. ...
  3. Servis. ...
  4. Nazik ol. ...
  5. Kibar ol. ...
  6. Şükretmek.

Bazı Noktalı virgül örnekleri nelerdir?

Noktalı virgül örnekleri: Joan yumurtaları sever; Jennifer yapmaz. Kedi fırtına boyunca uyudu ; köpek yatağın altına sindi. Noktalı virgül, virgülden daha güçlü bir şeye ihtiyaç duyulduğunda bir cümlede de kullanılır.

Örneğin kullanılan noktalı virgül nedir?

Noktalı virgül (;), iki ana işlevi olan bir noktalama işaretidir: Noktalı virgül, karmaşık bir listedeki öğeleri ayırır . Örneğin, Konsey on üyeden oluşur: üçü Sidney, Avustralya'dan; dördü Auckland, Yeni Zelanda'dan; Suva, Fiji'den iki kişi; ve bir tanesi Honiara, Solomon Adaları'ndan.

Noktalı virgül kullanmanın 3 yolu nedir?

Noktalı Virgül Kullanmanın 3 Yolu

  1. İlgili bağımsız yan tümceleri bağlamak için noktalı virgül kullanın. Bağımsız bir yan tümce, tam bir düşünceyi ileten ve kendi başına anlamlı olan bir cümledir. ...
  2. Bir bağlaç zarfı veya geçiş cümlesi ile noktalı virgül kullanın. ...
  3. Listedeki öğeleri ayırmak için noktalı virgül kullanın.

Sırayla yerine ne demeliyim?

için eş anlamlısı

  • sonrasında.
  • olarak.
  • ilişkin.
  • sırasında.
  • rağmen.
  • profesyonel
  • varsayalım.
  • ile.

Bir listede saygıyla ne anlama geliyor?

saygıyla kullanılır saygı göstermek veya ifade etmek . Sırasıyla, verilen sırada anlamına gelir ve genellikle bilimsel yazılarda paralel listelerle kullanılır.