Engellemek ne anlama geliyor?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Arlene Jaskolski
Puan: 4.6/5(50 oy)

geçişli fiil. : ilerlemesini engellemek veya yavaşlatmak .

Impided ne demek

fiil (nesneyle birlikte kullanılır), imp·ped·ed, imp·ped·ing. engeller veya engeller vasıtasıyla hareket veya ilerlemeyi geciktirmek ; engellemek; engellemek.

Engeli cümle içinde nasıl kullanırsınız?

Engelleme cümle örneği

  1. Çalılık, avlanan hayvanın ilerlemesini engelleyecektir. ...
  2. Zaten üç kez düştüm, bu da ilerlememi engellemeye başladı. ...
  3. Bu, öğrenmeyi engelleyecek ve özünde çözümlerden daha fazla soruna neden olacaktır. ...
  4. Resifler navigasyonu engelliyorsa, bazı iyi limanlar oluştururlar.

birine engel olmak ne demek?

Fiil. engel, engel, tıkamak, pranga, pranga, kelepçe demek hareket etmeyi, ilerlemeyi engellemek veya engellemek veya oyunculuk. engel, herhangi bir engelleyici veya kısıtlayıcı etkinin etkisini ima edebilir.

Engellemek durmak anlamına mı geliyor?

ile dizginlemek , engellemek, tutuklamak veya kontrol etmek (bir eylem, dürtü, vb.). yasaklamak; yasaklamak. Psikoloji. bilinçli veya bilinçsiz olarak bastırmak veya kısıtlamak (psikolojik veya sosyolojik olarak kabul edilemez davranış). Kimya. etki hızını azaltmak veya durdurmak (kimyasal bir reaksiyon).

Impede Anlamı Impede Örneklerle Açıklandı - Impeded - İngilizce Kelime Bilgisi

40 ilgili soru bulundu

birini tahrik etmek ne demek?

: (bir şeyi) daha aktif hale getirmek : neden olmak veya cesaretlendirmek (bir şey) gerçekleşmesi veya gelişmesi. : (kişiyi) bir şeyle heyecanlandırmak veya ilgilendirmek. İngilizce Öğrenenler Sözlüğünde teşvik için tam tanımı görün.

Engellemek ve yasaklamak aynı şey midir?

Engellemek ve yasaklamak, her ikisi de anlamına gelen fiillerdir önlemek veya yasaklamak . Her iki fiil de anlam ifade etmek için doğrudan bir nesne gerektirir ve her zaman iki taraf içerirler. Her iki kelimenin de benzer tanımları olmasına rağmen, engelleme ve yasaklama birbirinin yerine kullanılamaz.

Engellemek geciktirmek anlamına mı geliyor?

Açıklama: 'Engelleme' terimi şu anlama gelir: ilerlemede engel iş veya proje. Aynı zamanda, birinin yanlış veya yasadışı bir şey yapmasını önlemek anlamına gelir. Engel kelimesi için diğer benzer terimler, geri tutmak, engellemek veya engellemektir.

Bir engel için başka bir kelime nedir?

Engel Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Engelin bazı yaygın eş anlamlıları şunlardır: tıkamak, pranga, kelepçe, pranga , ve tramplen. Bütün bu kelimeler 'hareket etmeyi, ilerlemeyi veya hareket etmeyi engellemek veya engellemek' anlamına gelse de, engel herhangi bir engelleyici veya kısıtlayıcı etkinin etkisini ima edebilir.

bağlı ne demek?

1a : bir bantla veya sanki bir bantla bağlanmış : kapalı masa -ciltli. b : çok muhtemel : kesinlikle yakında yağmur yağacak. 2: yasal veya ahlaki kısıtlama veya yükümlülük altına alınmış: yükümlü göreve bağlı. 3 kitap : kapaklara kordonlar, bantlar veya yapıştırıcı ile deri ciltli olarak sabitlenir. 4 : kararlı, kararlı, bağlı ve kararlıydı...

trafiği engellemek ne demek?

Trafiği engelleyen tipik olarak tanımlanır makul bir araç kullanmadığında , normal trafik akışını engellemek için. Tipik olarak, bir kişinin bir kavşağı engellediği veya çok yavaş sürdüğü ve kütük sıkışmasına neden olduğu durumlarda kullanılır.

öğrenmeyi engellemek ne demek?

Yardım Edin eylemi kısıtlamak veya geciktirmek , ilerleme, vb.; engellemek; engellemek.

Implead ne anlama geliyor?

implead'un Hukuki Tanımı

: özellikle dava açmak : (davacıya veya davalıya karşı sorumlu olan veya olabilecek bir üçüncü kişiyi) bir davaya sokmak - karşılıklı olarak karşılaştırmak, müdahale etmek, katılmak.

gömülü anlamı nedir?

: Çevreleyen bir maddenin içine ya da sanki içine hapsetmek İşçiler direkleri betona gömdü . Göm. geçişli fiil. yatak. varyantlar: ayrıca imbed im-​ˈbed

engel kelimesinin eş anlamlısı nedir?

impede kelimesinin Eş Anlamlıları ve Zıt Anlamlıları

  • tıkamak
  • kramp,
  • utandırmak,
  • ayağına dolaşmak,
  • zincir,
  • sepet,
  • kelepçe,
  • handikap,

Hamper Tagalogca ne anlama geliyor?

Hamper kelimesinin Tagalogca çevirisi : engellemek .

İngilizce'de Zıt anlamlı ne demek?

İngilizce Dil Öğrenenler zıt anlamlısının tanımı

: anlamı olan kelime bunun tam tersi başka bir kelimenin anlamı.

Parçada kullanılan engel kelimesinin zıt anlamlısı hangisidir?

Yeterli ölçekte gerçek bir siyasi eğitim sağlamak için güçlü adımlar atmadıkça durum değişmeyecek. İhtiyacımız olan büyük eğitim reformlarından biri bu.....'. Parçada kullanılan 'engel' kelimesinin anlamca en zıt anlamlısı hangisidir? Foster, büyümeyi veya gelişmeyi teşvik etmek anlamına gelir. .

huzur kelimesinin Eş anlamı nedir?

soğukkanlılık sabır dinginlik, dinginlik, sükunet, sükunet, sükunet, huzur, sükunet, serinlik.

huzur kelimesi nedir?

Huzurun tanımı bir sakin, huzurlu ve sorunsuz olma durumu . Bu olumlu ruh haline ulaşmak, hayatın iniş çıkışlarından bu kadar rahatsız hissetmeyeceğiniz anlamına gelir.

Olumlu biçimin anlamı nedir?

'Evet' demenin resmi bir yolu 'Olumlu!' Olumlu olan her şey bir şeyi onaylıyor: olumlu sözler birini veya bir şeyi destekliyor. Olumlu olmak, olumsuz ya da çelişkili olmanın zıttıdır. Sırta bir dokunuş olumludur, bu nedenle bir formu doldurmak için ihtiyacınız olan bir imzadır.

Yasaklanın en yakın anlamı nedir?

1 : tarafından yasaklamak yetki: emretmek. 2a : bir şeyi yapmaktan alıkoymak. b: engelle.

araçları yasaklamıyor musunuz?

Bir şey yasak olduğunda, izin verilmez . 'Yüzmek yasaktır' işaretini görürseniz, sudan uzak durun. İster fiil ('Arkadaşının girmesini yasakladın') veya bir sıfat ('Yasak kelimesi ağzından çıktı') olarak kullanılsın, yasak, bir şeyin yasak olduğu anlamına gelir - hayır-hayır.

Aksi yasak nedir?

Eşanlamlılar ve Zıt Anlamlar Sözlüğü

yasaklamak. Zıtlıklar: izin vermek izin vermek, izin vermek, müsade etmek. Eş anlamlılar: yasaklamak, yasaklamak, yasaklamak, engellemek, kontrol etmek, önlemek, izin vermemek, engellemek.