Doğrulamak bir kelime mi?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Albina Kub
Puan: 4.5/5(52 oy)

doğrultmak . 1. Bir şeyi tam olarak düz, dengeli veya kare yapmak için şekillendirmek, konumlandırmak veya ayarlamak.

doğrulanmak ne demek?

Filtreler . Bir şeyi doğru, eşit veya doğru yapmak için . fiil.

Doğrulamayı nasıl hecelersin?

(Bir şeyi) dengeli, düz veya kare yapacak şekilde konumlandırmak: doğrulandı uzun tahtalar.

Doğruyu söylemenin başka bir yolu nedir?

'true up' için Alternatif Eşanlamlılar:

doğru; hizalamak ; aline; sıralanmak; ayarlamak.

Yukarı doğru mu yoksa doğru mu?

Dönem doğrultmak iki ve ikiden fazla hesabın bakiyesini uzlaştırmak veya eşleştirmek anlamına gelir. ... Bu nedenle hesap defterlerine bu amaçla yapılan girişlere düzeltme kayıtları veya gerçek yevmiye kayıtları denir. Düzeltmeler genellikle hesaplar kapatıldıktan sonra bir mali dönemin bitiminden sonra yapılır.

Tren Enkazları Tüm Zamanların En İyi Klipleri!

28 ilgili soru bulundu

Gerçek yukarı maliyet nedir?

True-Up (M&A Sözlüğü) Satın alma fiyatı arasındaki herhangi bir farkı ayarlamak için kapanıştan sonra yapılan bir ödeme bir işlemin kapanış tarihinde ve tahmini finansal ölçütlere dayalı olarak belirlenen ve yalnızca kapanış tarihinden sonra bilinen finansal ölçütler kullanılarak belirlenen fiili satın alma fiyatı.

Gerçek 401k nedir?

True Up özelliği şunları dikkate alır: Çalışanın yıl sonundan sonra ek bir işveren katkısı borcu olup olmadığını belirlemek için önceki tam gelir yılı, ertelemeler ve eşleşen formül . Çoğu işveren, çalışan erteleme yüzdesine ve brüt ücretlerine dayalı olarak eşleşen bir katkı yapar.

barışmak eş anlamlısı nedir?

Uzlaşmanın bazı yaygın eş anlamlıları şunlardır: uyum sağlamak, uyarlamak, ayarlamak , ve uygun.

gerçek ne demek?

yanlış değil , kurgusal veya yanıltıcı; olgusal veya olgusal olarak doğru; gerçeğe uygun. 2. (prenominal) gerçek veya doğal kökenli olmak; eşsiz; sentetik değil. gerçek deri.


Yazılımda true up ne anlama geliyor?

Doğrulama şu durumlarda gerçekleşir: bir şirket, gerçek yazılım lisansı kullanıcılarının sayısını, ilk sözleşmenin iyi niyetli tahminiyle karşılaştırır . ... Büyük yazılım şirketleri, kurumsal müşterilerin kullandıkları lisanslar için ödeme yapmasını sağlamakla yakından ilgilenmektedir ve genellikle denetimler gerçekleştirir.

Modada gerçek olan nedir?

Bitişik desen parçalarının eşleştiğini ve bir parçadan diğerine devam eden herhangi bir eğrinin düzgün bir eğri olması gerekir. ... Düz çizgileri korumak için dikiş çizgisini ve kesme çizgisini ayarlama ve/veya bitişik desen parçalarını eşleştirmek için bütünlüğünü korumasını sağlamak, düzeltme ve harmanlama olarak adlandırılır.

Gerçekleştirme süreci nedir?

Bu, Doğrulama işlemidir: yıl boyunca kuruluşunuza eklenen tüm nitelikli masaüstü bilgisayarlar, kullanıcılar ve işlemcilerin bir envanteri , Microsoft'tan bir lisans gerektiren herhangi bir ek ürün kullanımıyla birlikte. Lisanslarınızı verimli bir şekilde yönettiğinizden ve izlediğinizden emin olmanız için size bir şans verir.

Boşanmada düzeltme nedir?

Çoğu durumda, hem nafaka (önceden nafaka olarak bilinirdi) hem de çocuk nafakası için geçici veya kalıcı destek emirleri, düzeltme olarak bilinen hükümler içerir. Bu nihai boşanma kararlarını içerir , ya mahkeme kararından sonra ya da daha yaygın olarak bir Medeni Uzlaşma Anlaşması yoluyla.


Tekerlek düzeltme sehpası ne için kullanılır?

Bir tekerlek düzeltme standı özel bir araçtır bisiklet tekerleklerini 'doğrulamak' (düzeltmek) için . Bireysel modeller biraz farklılık gösterir, ancak tümü, tekerlek jantının ideal hizalamadan hafif sapmalarını ölçmek için tekerleğin dönebileceği bir aks standından ve kaliperlerden oluşur.

Mutfakta doğru yapmak ne anlama geliyor?

Doğru. bileme işleminden sonra , bıçak/bileme çeliği kullanılarak bıçağı düz ve pürüzsüz tutmak için düzeltme yapılır.

Taşlama çarkını doğru yapmak nedir?

doğru tekerlek çevresinde pürüzsüz bir yüzey oluşturur , ve açıkta kalan kum olmadan tekerlek kesmez. Perdahlama, yapışma malzemesini çıkararak ve yeni kenarları ortaya çıkarmak için süper aşındırıcı kumu kırarak tekerleği keskinleştirir, böylece pansuman her zaman doğruyu takip eder.

Uzlaşmak kelimesini nasıl kullanıyorsunuz?

1 : tekrar arkadaş olmak için Arkadaşları uzlaştırmaya yardım etti kim kavga etmişti. 2 : anlaşmaya varmak için : ayarlamak Farklılıklarınızı uzlaştırmanız gerekecek. 3 : anlaşmak O'nun hikayesi gerçeklerle bağdaştırılamaz. 4 : pes etmek ya da kabul etmek için kendimi kayıpla uzlaştırdım.


Doğrulanmış için başka bir kelime nedir?

Doğrulamanın bazı yaygın eş anlamlıları şunlardır: kimlik doğrulamak , onaylayın, doğrulayın, doğrulayın ve doğrulayın.

Biriyle nasıl barışırsınız?

İlişki Çatışmasını Çözme

  1. Olumluyu vurgulayın, olumsuzu vurgulayın. ...
  2. Duygularınızı paylaşın ve diğer önemli kişilerin bakış açısını görmeye çalışın. ...
  3. Sorun ortaya çıktığında eşinize veya eşinize bir şeyler söyleyin. ...
  4. Ilk hareketi yap. ...
  5. Sağlıklı ilişkiler düzenli olarak uzlaşma gerektirir.

Gerçek bir maaş bordrosu nedir?

Bordro düzeltme raporu İşverenlerin önceki poliçe yılı için fiili bordrolarını bildirmelerini ve ödenen primlerdeki fazla veya eksik ödemeleri uzlaştırmalarını gerektiren süreç . Bordro düzeltme raporlaması, BWC'nin şirketin primlerini yıldan yıla daha doğru bir şekilde hesaplamasına izin vermek için kritik öneme sahiptir.

Gerçek bir bonus nedir?

Federal ücret saati yasası, böyle bir ikramiye programına sahip işverenlerin, çalışanların fazla mesai oranlarını geriye dönük olarak hesaplamasını ve ardından bir 'doğru' ödeme yapmasını gerektirebilir. ' çalışanların geçen yıl boyunca çalıştığı fazla mesai tutarı . Bu tür ikramiye ödemelerinin yapılmaması karmaşık davalara yol açabilir.


2021 için 401k limitleri nedir?

SIMPLE 401(k) planı için erteleme limitleri

Bir SIMPLE 401(k) planına çalışan seçmeli ertelemelerinin sınırı: 2021'de 13.500 $ ve 2020 (2019'da 13.000 ABD Doları) Bu miktar, yaşam maliyeti ayarlamaları için gelecek yıllarda artırılabilir.

Gerçek bir yıl sonu nedir?

Doğrulama karşılığı ile yıl sonunda işveren, işverenin eşleşmesinin tam sözünü yerine getirir , çalışanların yıllık katkı sınırına ne zaman ulaştığına bakılmaksızın.

Neden gerçek bir faturam var?

Bir ev sahibi güneş enerjisine geçtiğinde, PG&E elektrik maliyetlerinin o kadar düşmesini bekler ki, elektrik için yılda yalnızca bir kez fatura keserler. Doğrulama Beyanı olarak bilinen yıllık fatura, yıl için net elektrik kullanımı ve her ay için elektrik ücretlerini ve kredileri yıllık faturada özetler .

Vergi doğru yukarı nedir?

Bir doğru-up Marlin, kiracı tarafından ödenen tahmini vergileri, vergi yargı yetkisi tarafından fatura edilen fiili vergiyle bağdaştırdığında . Kiracı vergileri fazla öderse, çek yoluyla bir kredi alır. Kiracı eksik ödeme yaparsa, Marlin aradaki farkı fatura edecektir.