Bir süre kalmak mı yoksa bir süre kalmak mı?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Barbara Kuphal
Puan: 4.3/5(68 oy)

Bir süre kalmak gibi bir fiili değiştirebilir. Ama işin zor kısmı geliyor: Bir zaman öğesini veya süreyi ifade eden bir isim tamlaması zarftır. Yani Uzakta kal while ismini kullanan , doğrudur.

Bir süre veya bir süre için hangisi doğru?

Awhile anlamına gelen bir zarftır 'bir süre için ,' oysa 'while', 'bir zaman dilimi' anlamına gelen bir isimdir. Genellikle, bir edat ('Bir süre okuyacağım') veya önce veya geri ('bir süre önce/geri') kelimeleriyle birlikte iki kelimelik 'bir süre' formu kullanılmalıdır.

Bir süre kalmak ne demek?

Awhile zarfı (tek kelime) bir kısa zaman: 'Biraz kal.' Bir süre (iki kelime) isim tamlaması, bir süreyi ifade eder: 'Bir süre oturdum ve bekledim'.

Bir cümle içinde nasıl kullanılır?

Bir süre cümle örneği

  1. Belki de omzun iyileşene kadar bir süre dayanmalısın. ...
  2. 'Bir süreliğine gitmiş olabilirim, Talia,' dedi. ...
  3. Sonunda büyük bir ormana ulaştılar ve oldukça yorgun olduklarından, daha ileri gitmeden önce biraz dinlenmeye ve fındık aramaya karar verdiler.

Bir süreliğine doğru mu?

Bir süre, bir süre anlamına gelir. Bu yüzden bir süre ve bir süre oldukça farklı kullanıyoruz. Bir süre kullanılır bir süre hakkında konuştuğumuzda .

Dimitri Vegas & Like Mike - Bir Süre Kal (Resmi Müzik Videosu)

44 ilgili soru bulundu

Ne kadar zaman oldu?

1) Uzun zaman oldu - şu anlama gelebilir bir kaç hafta .... ve daha uzun anlamına gelebilir - birkaç ay veya bir yıl veya daha uzun gibi 2) Uzun zaman oldu - bu, söz konusu konuşmacı için uzun zamanın ne anlama geldiğine bağlıdır! bu şu anlama gelebilir - birkaç ay, bir yıl veya birkaç yıl.....

Oldukça uzun bir süre ne kadardır?

: uzun zaman oldu Onu son gördüğümden bu yana epey zaman geçti.

Bir süre sonra anlamı nedir?

bir süre sonra , genellikle orta derecede kısa bir süre. Örneğin, devam edin, birazdan geleceğim ya da bir süre sonra televizyonu kapatıp yürüyüşe çıktık. [

Konuşmanın hangi kısmı bir süre?

Aslında, bu iki terim konuşmanın farklı bölümlerini temsil eder. İki kelimelik ifade bir süre isim cümlesi , a maddesi ve while adından (bir dönem veya zaman aralığı anlamına gelir) oluşur.


Bazen gramer nedir?

Bazen tek kelimelik bir zarftır ara sıra veya şimdi ve sonra anlamına gelir . Bazen o adamın ne dediğini anlamıyorum. İngilizce dilbilgisi bazen kendi kurallarına uyar, bazen de uymaz. Herkes bazen acıtır .

bir süre oldu mu?

'Bir süre oldu' bir şey olduğundan beri zamanın geçtiğini göstermenin bir yolu . Gayri resmi İngilizcede 'it', bazen 'it' olarak kısaltılır. Kesme işareti, bazı harflerin kaldırıldığı yeri gösterdiği için gereklidir.

Çok mu yoksa çok mu?

Her şey sırayla: 'çok' bir kelime değil . Birinin çok sayıda şeye sahip olduğunu söylemek isterseniz, 'birçok' şeye sahip olduğunu söylersiniz. 'Çok' her zaman iki kelimedir. 'Ayırma', birine pay veya görev olarak bir şey vermek veya paylaştırmak anlamına gelir.

Bir süre sonra nedir?

: bir süre geçtikten sonra başlayacağız bir süre sonra.


Uzun zaman oldu nasıl kullanıyorsun?

Uzun süredir bir şey olmadığında , bir süre geçtiğini söylüyoruz. Bir şeyin olması çok uzun sürüyorsa, oldukça uzun sürer deriz. Uzun zaman önce olan bir şey, bir süre önce olmuş olabilir. Bir süre sonra bir şey olursa, bir süre sonra oldu diyorsunuz.

to ve for kelimesini nasıl kullanıyorsunuz?

Kullanmak neden veya amaç bir fiil olduğunda . Sebep veya amaç bir isim olduğunda kullanın.

beri ve for arasındaki fark nedir?

Unutmayın, for bir süre ile kullanılır. olduğundan beri zaman içinde belirli bir noktaya atıfta bulunmak için kullanılır . Dilerseniz benzer fiil zamanlarıyla for ve beri kullanabilirsiniz.

Yeterli konuşmanın bölümleri nelerdir?

Gramer açıklaması. yeterli, 'gerektiği kadar' anlamına gelir. Bir sıfatla kullanılabilir, bir zarf , bir fiil veya bir isim. Aynı zamanda bir zamir olarak da hareket edebilir.


Konuşmanın hangi bölümleri gibidir?

İngilizce dilinde as kelimesi çeşitli amaçlar için kullanılabilir. olarak kullanılabilir bağlaç, edat veya zarf bağlama bağlı olarak. Bu kelime, bir cümledeki tümceleri birbirine bağladığı için bağlaç olarak kabul edilir.

Hangi bağlaçlar her zaman birliktedir?

İlişkili bağlaçlar veya eşleştirilmiş bağlaçlar , her zaman birlikte kullanılan bağlaç kümeleridir. Koordinasyon bağlaçları gibi, benzer veya eşit öneme ve yapıya sahip kelimeleri, cümleleri veya bağımsız tümceleri birleştirirler. Koordinasyon bağlaçlarından farklı olarak, yalnızca iki öğeyi bir araya getirebilirler, artık değil.

Bir süre sonra görüşürüz nedir?

olduğunu belirten bir cümle konuşmacı, konuştuğu kişiyi en fazla birkaç saat içinde görecektir. . John: Birazdan görüşürüz. Jane: Tamam. Sonraya kadar hoşçakalın.

Uzun zamandır ilk kez ne anlama geliyor?

İlk kez ( uzun bir süre, 10 yıl ...): Daha önce hiç (uzun bir süre, 10 yıl...) olmadı.


Uzun bir süre ve uzun bir süre arasındaki fark nedir?

Her ikisi de gramerdir. anlam farkı yok , ancak, en azından Birleşik Krallık'ta, uzun bir süre içinde bir sınıf belirteci olabilir.

Uzun süre nasıl diyorsunuz?

  1. sonsuzluk.
  2. pazar günleri ayı.
  3. ezelden beri.
  4. Akıl dışı zaman.
  5. çok uzun zaman.
  6. sonsuza dek ve bir gün.
  7. doğru akıllı büyü.
  8. yıllar bitiyor.

Uzun zaman oldu nasıl kullanıyorsun?

Temel olarak, 'Uzun bir zaman', 'Uzun bir zaman' ve bana göre şimdiki zaman; ve 'Uzun zaman oldu' 'uzun zaman oldu' ve geçmiş zaman. Roniy: geçmişi kullanman gerek gergin veya gelecek . Okula gitmeyeli uzun zaman olduysa, bu geçmişte kaldı.

Oldukça uzun süre nasıl kullanabilirim?

'Oldukça uzun bir süre' veya 'oldukça uzun' diyebilirsiniz, ancak 'zaman' olmadan 'oldukça uzun' diyemezsiniz. Her iki durumda da, bu ifade cümlenin başında doğal değil. 'Geri dönmesini çok uzun zamandır bekliyorum' veya 'Geri dönmesini çok uzun zamandır bekliyorum' derdim.