1099 çalışanı ppp kredisine dahil edebilir miyim?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Donnell Gleason
Puan: 4.6/5(56 oy)

Hayır, 1099 çalışan dahil edilmemelidir küçük bir işletmenin PPP kredileri için bordro hesaplamalarında. KÖİ kapsamında 1099 çalışan kendi işletmesi olarak kabul edilmektedir. 10 Nisan 2020 itibariyle 1099 çalışan kendi KÖİ kredisine başvurabilir.

Bir işletme, PPP kredisi için 1099 çalışanı içerebilir mi?

Tüm küçük işletmeler uygun Ödeme Koruma Programı için. Buna şunlar dahildir: Kişisel vergi beyannamenizde bir Çizelge C'de gelir bildiren ve vergi ödeyen tek mülk sahipleri. ... 1099-MISC formları toplayan bağımsız yükleniciler (ancak PPP için 1099'larınızı değil, bir Çizelge C göndermeniz gerekir).

1099 çalışan, PPP kredisi affı için sayılır mı?

Hayır, bağımsız yükleniciler kendi başlarına bir KÖİ kredisine başvurabilirler. amaçlar için sayılmazlar borçlunun PPP kredi affı.

Bağımsız yükleniciler PPP için çalışan sayılır mı?

Bunları PPP kredimle ödeyebilir miyim? Bağımsız yükleniciler, Maaş Koruma Programı kapsamında çalışan olarak sayılmaz . Meşru bir gider olarak nitelendirildikleri için yine de onlara kredinizle ödeme yapabilirsiniz, ancak bunlar için harcadığınız kısım, bağımsız yüklenicilere ödeme yapmak için kullanılıyorsa, kredi affına hak kazanmaz.

Sahipler çekilişi PPP'ye dahil edebilir mi?

PPP söz konusu olduğunda, bordronuz vergilendirildiğiniz ücretlerle sınırlı olacaktır. ... Bu hissedarlara çekiliş, dağıtım veya kredi olmayacak , çünkü bu tür işlemlerin hiçbiri bordro veya serbest meslek vergisine tabi değildir.

Serbest Meslek Sahibi mi, Bağımsız Müteahhit mi? Bağışlanabilir PPP Kredisi Nasıl Alınır

38 ilgili soru bulundu

Serbest meslek sahipleri PPP affına nasıl başvurur?

Serbest meslek sahibi bireyler, basitleştirilmiş bir bağışlama uygulamasını kullanabilirler. 3508S formu . Bu form, kredi tutarınız 150.000 ABD Doları veya daha az ise sizin için geçerlidir. Krediniz 150.000 dolardan fazlaysa, FTE çalışan sayınızı veya maaşlarınızı ve ücretlerinizi %25'ten fazla düşürmediğiniz sürece Form 3508EZ'yi kullanabilirsiniz.

PPP kredisi affı için hangi belgelere ihtiyacım var?

Aşağıdaki ayrıntıları ve belgeleri toplayarak başlayın:

  • İşletmenizin adı: işletmenin yasal adı, DBA, ticaret unvanı (varsa)
  • İşletme Vergi Kimlik Numarası (TIN): Sosyal Güvenlik numarası (SSN) veya İşveren Kimlik Numarası (EIN)
  • SBA kredi numarası.
  • PPP kredi tutarınız.
  • EIDL avans tutarı (varsa)

PPP kredi affı için yeni kurallar nelerdir?

60/40 dağılımı hala yürürlükte: Maksimum kredi affı almak için, borçlular, kredilerinin en az %60'ını uygun bordro maliyetlerine harcamalıdır ve uygun bordro dışı maliyetlerde en fazla %40. SBA, geçici bir nihai kuralda şunları yazdı: KÖİ kredi gelirlerinin en az %60'ı bordro maliyetleri için kullanılacaktır.

1099 için PPP'yi nasıl hesaplarım?

Bağımsız bir yüklenici olarak PPP kredi tutarınızı hesaplama

  1. Birinci Adım: Tezgah, 1099-MISC formlarınızı ve gelir tablonuzu kullanarak Çizelge C'nizi tamamlamanıza yardımcı olur. ...
  2. İkinci Adım: 16.000 doları 12 aya bölün. ...
  3. Üçüncü Adım: Ortalama aylık bordro tutarınızı 2,5 ile çarpın, bu da size 3,333.33 dolar verir.


PPP kredimi bağımsız bir yüklenici olarak ne için harcayabilirim?

Bağımsız yükleniciler KÖİ kredilerini neye harcayabilir?

  • İpotek, kira ve kamu hizmeti ödemeleri.
  • 15 Şubat 2020 tarihinden önce yapılan borçların faiz ödemeleri.
  • 31 Ocak 2020 ile 3 Nisan 2020 arasında SBA'dan alınan bir EIDL kredisinin yeniden finanse edilmesi.

Çalışanlarınıza PPP ile daha fazla ödeme yapabilir misiniz?

Kendime ödeme yapmak için tüm PPP fonlarını kullanabilir miyim? Hayır , ve bu tüm küçük işletmeler için geçerlidir. Çalışanlarınızı işten çıkarmak ve kendi maaşınızı artırmak, programın amacına aykırıdır. Çalışan sayınız eskisinden daha düşük olduğu için affedilebilir miktarınız düşecektir.

PPP affına ne zaman başvurmalıyım?

Bağışlanmak için başvurmanız önerilir ilk PPP kredisi ödemenizi yapmanız gerekmeden önce . İşte neden. PPP kredilerinin, fonların banka hesabınıza ulaşmasından sonra 8 ila 24 haftalık bir kapsama süresi vardır. Bu süre sona erdiğinde, kredi ödemeleriniz 10 ay ertelenir.

PPP fonlarımı ayrı bir hesaba mı koymalıyım?

Küçük işletme kredilerinizi Maaş Koruma Programı aracılığıyla ayrı bir hesaba yatırmak, yalnızca fonları takip etmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda onları affetmenizi de sağlar. Hukuk ve finans uzmanları, fonların kasıtsız olarak kötüye kullanılmasını önlemek için kredinin ayrı tutulmasını tavsiye etti .


PPP için kapsanan süre nedir?

Kapsanan Dönem ya (1) KÖİ kredisi kullanım tarihinde başlayan 24 haftalık (168 günlük) dönem veya (2) borçlu KÖİ kredisini 5 Haziran 2020'den önce almışsa, borçlu sekiz haftalık (56 günlük) bir Teminat Süresi kullanmayı seçebilir. Kapsanan Süre hiçbir durumda 31 Aralık 2020'yi geçemez.

Serbest meslek sahibi PPP kredi affı için yeni kurallar nelerdir?

Bağımsız yükleniciler, tek mal sahipleri ve diğer serbest çalışan işçiler için, sekiz haftalık kredi gelirinizin maaş değişimi olarak otomatik olarak affedilmesini sağlayabilirsiniz . Başvurduğunuzda kullanabileceğiniz maksimum tutarı aldığınızı varsayarsak, bu PPP kredinizin %75'i kadar olmalıdır.

PPP kredim affedilmezse ne olur?

PPP bağışlama başvurunuzu teslim ettikten ve borç vereniniz bunu SBA'ya gönderdikten sonra, SBA'nın nihai bir karar vermesi için 90 günü olacaktır. KÖİ krediniz tamamen affedilmediyse, o zaman affedilmeyen kısmı geri ödemeniz gerekecek .

PPP affı alan var mı?

50.000 ABD Dolarına kadar kredisi olan en küçük borçlular için, %88'i bağışlanma için onaylandı . Yeni veriler, 27 Aralık 2020'de Başkan Trump tarafından yasayla imzalanan Küçük İşletmelere, Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlara ve Mekanlara Ekonomik Yardım Yasası'nın bir sonucu olarak Maaş Koruma Programı'nın yakın zamanda yeniden açılmasıyla birlikte geliyor.


PPP kredi affını nasıl hesaba katabilirim?

Masaüstü PPP Kredisi Bağışlamasının nasıl kaydedileceği

  1. Muhasebe'yi tıklayın.
  2. Hesap Planı sekmesine gidin, ardından Yeni'yi tıklayın.
  3. Hesap Türü altında Diğer Gelir'i seçin.
  4. Ayrıntı Türü altında Diğer Çeşitli Gelirler'i seçin.
  5. Ad alanına istediğiniz adı girin.
  6. Kaydet ve Kapat'ı tıklayın.

PPP affı için EZ formunu kullanabilir miyim?

Nitelikli borçlular kullanabilir 3508EZ formu , PPP affına başvurmak için Form 3508'in basitleştirilmiş versiyonu. Aşağıdaki koşullardan birini karşılıyorsanız bu formu kullanabilirsiniz: Serbest meslek sahibi iseniz ve çalışanınız yoksa.

Serbest meslek sahipleri için PPP kredisi affı için son tarih nedir?

Programa erken başvuruda bulunan kişiler için (yani Nisan 2020'de ve sekiz haftalık bir süre için) af başvurusu için son tarihiniz 2021 temmuz ortasında bir süre .

Çalışan olmadan PPP kredi affına nasıl başvurabilirim?

PPP kredisi affına başvurmak için, serbest meslek sahipleri şunları kullanabilir: basitleştirilmiş Form 3508EZ . Bordrolu çalışanınız olmadığı sürece bu form sizin için geçerlidir. Bordro masraflarınız varsa, standart Form 3508'i kullanabilirsiniz.


PPP affına başvurmak için çok mu geç?

İlk PPP Kredisi Bağışlama Son Tarihi 30 Ağustos 2021

PPP kredisi bağışlama başvurusu için son teslim tarihiniz, sigortalı sürenizin bitiminden 10 ay sonra sona erer. İlk tur PPP kredi çekilişleri için kapsanan dönem için ortak bitiş tarihi 30 Ekim 2020 idi.

PPP kredi affı 2020 için son tarih nedir?

PPP borçlularından kredi af başvurularını ve destekleyici belgelerini göndermeleri istenmektedir. kapsanan sürenin son gününden itibaren 10 ay içinde KÖİ kredi ödemelerinin ertelenmesi ve nihayetinde kredi affı elde etmek için.

PPP kredi affımı kime göndereceğim?

Maaş Koruma Programı (PPP) kredinizin affına başvurmak için, siz (Borçlu) bu başvuruyu bu talimatlarda belirtildiği şekilde tamamlamalı ve Borç Vereniniz (veya kredinize hizmet veren Borç Veren) . Borçlular, bu başvuruyu Borç Verenleri aracılığıyla elektronik olarak da tamamlayabilirler.