şovenizm nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sormuş: Isabell Legros
Puan: 4.4/5(31 oy)

Şovenizm, güçlü ve erdemli olarak görülen, diğerlerini zayıf, değersiz veya aşağı olarak kabul edilen kendi grubunun veya halkının üstünlüğüne veya egemenliğine mantıksız bir inançtır. Bir tür aşırı vatanseverlik ve milliyetçilik, ulusal mükemmellik ve zafere hararetli bir inanç olarak tanımlanabilir.

Şovenist nedir?

Şovenizm [ʃovi'nɪsmʊs] kişinin kendi grubunun üstünlüğüne olan inancıdır. ... orijinal anlamda şovenizm bir genellikle saldırgan milliyetçilik, bir ulusun üyelerinin, kendileriyle olan bağları nedeniyle diğer ulusların insanlarına karşı kendilerini üstün hissettikleri ve onları değersizleştirdiği.

Erkek şovenist nedir?

Erkek şovenizmini sık sık duyarsınız. Bu, kadınların hem kamusal hem de özel alanda eşitliğine ve eşit haklarına yönelik bir tutum anlamına gelmektedir. Olarak ' Şovenist ' veya kısaca 'Chauvis', kadınlardan üstün olduğunu düşünen erkeklere verilen isimdir.

Wikipedia neyi tercüme ediyor?

Amacı Vikipedi gönüllü ve fahri yazarlar tarafından bir ansiklopedi inşasıdır. İsim Vikipedi oluşur Bir hafta (ortaya çıktı hafta , 'hızlı' için Hawaii kelimesi) ve 'ansiklopedi' için İngilizce kelime olan ansiklopedi.

Vatanseverlik kelimesi ne anlama gelir?

kendi ülkesini sevmek

Fransızcadan çevrildi kelime vatanseverlik. (Aslında bu mu Yunancadan türetilmiş Kelime vatanseverler ve das anlamına geliyor aynı cinsiyetten biri.)

şovenizm

18 ilgili soru bulundu

vatansever nedir?

Almanya için Patriots (kısa adı: Patriots), 1986'da kurulan ve 1992'ye kadar varlığını sürdüren küçük bir Alman partisiydi. 1974'te kurulan ve 1986'ya kadar varlığını sürdüren Avrupa İşçi Partisi'nin halefi olarak kabul ediliyor ve onun gibi LaRouche hareketine aitti.

Milliyetçi olmak ne demektir?

[1] milliyetçiliğin destekçileri/temsilcileri; kendi ulusunun çıkarlarını her şeyden üstün tutan biri. Menşei: 1740'tan beri ulusal düşünce anlamında, Fransız milliyetçiliğinin etkisi altında siyasi bir slogan olarak belgelenmiştir.fr19'dan beri

Vatanseverlikten kasıt nedir?

Özetle, Düden iki terimi de ayırmaya çalışır: vatanseverlik ona göre 'vatan sevgisi'dir; vatansever tutum', diğer yandan milliyetçilik '(genellikle aşağılayıcı) ulusal bilinci abarttı'.

Vikipedi gerçekten nedir?

Cevap: 'Gerçekten de öyle Vikipedi geleneksel anlamda güvenilir bir ansiklopedi değil, 'özgür' bir ansiklopedi, yani bir öneri çalışması.' Vikipedi kendisini bir 'özgür ansiklopedi' olarak görmektedir.


Wikipedia'nın adı nereden geliyor?

nedir Bir hafta , ve ... nereden geliyor isim? İlk Bir hafta 1994 yılında Ward Cunningham tarafından geliştirilmiştir. ... İsim Bir hafta Hawaii dilinde hızlı anlamına gelen terimden türetilmiştir: Wikiwiki, içeriklerini değiştirmek için bir wiki'nin sayfalarını doğrudan web tarayıcısında düzenlemenin çok kolay olduğu gerçeğini ifade eder.

Wikipedia'nın dezavantajları nelerdir?

Büyük artı, muhtemelen aradığınız şey için bir liste olmasıdır. harika dezavantaj bu sayfadaki bilgilerin doğru olmayabileceğidir. Tüm bilgi kaynakları (ve özellikle internettekiler) gibi, onlara da sağlıklı bir şüphecilik dozuyla yaklaşmalısınız.