Işıkları ve prizleri aynı devre üzerinde bağlayabilir miyim?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Berniece Adams
Puan: 4.3/5(18 oy)

Evet , isterseniz prizleriniz ve ışıklarınız için ayrı devreler kullanabilirsiniz. Bu işlemde genellikle aydınlatma için 15 amperlik bir devre kullanılır. Çıkışlar için 20 amperlik bir çıkış kullanabilirsiniz. Işıklarınız için hem 20 hem de 15 amperlik devrelerde 12 gauge kablo kullanabilirsiniz.

Işıkları ve prizleri nasıl birbirine bağlarsınız?

Beyaz kabloyu her zaman nötr terminale bağlayın prizler ve aydınlatma armatürleri. Nötr terminal her zaman işaretlidir. Genellikle gümüş veya açık renkli bir vida ile tanımlanır. Sıcak kabloyu diğer terminale bağlayın.

Bir devrede kaç çıkış ve ışık olabilir?

Ulusal Elektrik Kodu (NEC) devre başına çıkış sayısını sınırlamaz . NEC, yalnızca bir devrenin devre kesici sınırlarının %80'inden fazlasını sağlayamayacağını belirtir. Bu, devre kesicinin düzenli kullanım sırasında sürekli tetikte olmaması içindir.

Bir prizden bir prizi nasıl bağlayabilirim, ancak ışık kapalıyken onu sıcak tutabilirim?

Bu durumda, anahtardan ışık çıkışına giden kabloyu bir elektrik prizinden değiştirmelisiniz. 2 telli 3 telli kablo . Gördüğünüz gibi, ışığa bir priz bağlamak, prizin yalnızca ışık anahtarı açıkken sıcak olduğunu görecektir.

Aynı devrede iki çıkışın olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Bu çıkışın aynı devrede olup olmadığını belirlemek için lambayı başka bir prize takın. Lamba, kesici hala kapalıyken yanıyorsa, çıkış farklı bir devrededir. Lamba yanmıyorsa, aynı devrededir. orijinal çıkış.

Duvar prizi dal devreleri için elektrik temelleri

43 ilgili soru bulundu

Bir ışıktan bir fiş çalıştırabilir misin?

Bazı ev kablolamaları yaptıysanız ancak uzman değilseniz, aynı devre üzerinde bir ışık anahtarı ve prizin kablolanması konusunda bazı çekinceleriniz olabilir. Aslında, bu yapılandırmada bir sorun yok. Hatta bir çıkıştan bir çıkış bile ekleyebilirsiniz. üç yollu anahtar priz için en uygun güç kaynağı buysa.

Elektrik prizlerini kurmak için kod nedir?

ABD Ulusal Elektrik Kodu, Bölüm 210.52 , her mutfakta, yatak odasında, oturma odasında, aile odasında ve yaşam alanı olan diğer her odada bir elektrik prizi olması gerektiğini belirtir. Zemin çizgisi boyunca ölçülen en az her altı fitte bir yerleştirilmelidirler. ... ABD NEC ayrıca tip konusunda tavsiyelerde bulunur.

20 amperlik bir kesiciyi kaç çıkıştan çalıştırabilirsiniz?

Ulusal Elektrik Kodu (NEC), devrenizdeki çıkış taksitlerinin sınırlandırılmasına doğrudan hükmetmese de, güç çekme kısıtlamalarını öğrenmek çok önemlidir. Genel olarak, en fazla 10 çıkış 20A devrede.

Papatya zincirleme kaç çıkış yapabilirsin?

Aydınlatma veya priz miktarı için HİÇBİR sınır yoktur bir devre kurdunuz. Yine de tek bir anahtardaki miktarın bir sınırı vardır. Minimum kodla, tek bir 15A devresindeki 500 anahtara 500 priz ve 500 60 watt ışık koyabilirsiniz ve yine de kod şikayeti olabilirsiniz.

20 amperlik bir devrede kaç ışık olabilir?

Teknik olarak, yükleyebilirsiniz 13 çıkış veya ışık 20 amperlik bir CB'de, ancak %80 maksimum sürekli yük kuralı nedeniyle devre başına yalnızca on ışık koyabilirsiniz.

Bir ışık anahtarında hangi telin nereye gittiği önemli mi?

Bir anahtar döngüsü ile evet, olmalıdır. bu sıcak tel, beyaz tel üzerinde tavandan aşağı inmeli ve siyah tel üzerinde geri gitmelidir. . Sadece 'beyaz aşağı, siyah yukarı' düşünün. Tam tersi, sıcak siyah aşağı ve sıcak beyaz yukarı bağladıysanız, bir sorununuz var demektir.

Çıkışları papatya zinciri yapabilir miyim?

papatya dizimi yapabilirsiniz GFI normal bir priz gibi, tek bir farkla. Gelen kablolar 'hat' terminallerine, giden kablolar ise 'yük'e bağlanmalıdır.

Aynı devrede birden fazla GFCI çıkışınız olabilir mi?

Evet, aynı devre üzerinde iki veya daha fazla GFCI çıkışını sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. . Bunun tek dezavantajı, GFCI çıkışlarınızdan biri kapanırsa, diğerlerinin de muhtemelen düşmesidir. ... Aynı devreye iki veya daha fazla GFCI çıkışı yerleştirmeye değer ve bu oldukça yaygındır.

Bir çıkıştan kaç çıkış atlayabilirsiniz?

Elektrik kodları, bir devreye bağlanabilecek ışıkların veya elektrik prizlerinin sayısını kısıtlar. Tipik olarak, sahip olabilirsiniz 15 amperlik bir devrede en fazla sekiz ışık veya elektrik prizi .

20 amperlik bir devrede 12 gauge kabloyu ne kadar uzağa çalıştırabilirsiniz?

15 amperlik bir devrede 12 gauge kabloyu 70 feet'e kadar çalıştırabilirsiniz. o sayı düşer 50 fit 20 amperlik bir devrede 12 gauge kablo çalıştırırsanız.

20 amperlik bir devrede 14 gauge tel kullanırsanız ne olur?

20 amperlik bir devrenin herhangi bir yerinde 14 gauge telin iyi olmadığını söyleyebilirim. Kırıcının amacı, kablolama aşırı ısınmadan önce gücü kesmek için . Toplam 20 amperlik bir prize birden fazla cihaz takarsanız, kesiciyi açmadan 14 gauge telin güvenli çalışma kapasitesini aşmış olursunuz.

12 2 telde kaç çıkış çalıştırabilirsiniz?

Çıkış sayısında belirli bir sınır yoktur . 20A'lık bir kesicide 10 çıkış olağandışı değildir. Daha fazla çıkış, bir devre üzerindeki yükü artırmaz, bunlara taktığınız şey yapar. Bu nedenle, bu çıkışlara ne takmayı planladığınıza bağlı olarak neye ihtiyacınız olduğunu planlamanız gerekir.

Elektrikçiler neden prizleri baş aşağı kurarlar?

Elektrikçiler prizi baş aşağı konumlandırabilir anahtar kontrollü prizi hızlı bir şekilde tanımlayabilmeniz için . Çoğu insan için görsel olarak hemen göze çarptığından, bina sakinlerinin hangi prizin anahtar kontrollü olduğunu kolayca hatırlamalarını sağlar.

Elektrik prizlerinin yerden yüksekliği nedir?

Duvar priz kutuları için standart yükseklik yaklaşık 12 inç zemin kaplamasının üstünden priz kutusunun altına (veya kutunun üstüne 16 inç) kadar.

14 2 kabloya kaç çıkış koyabilirsiniz?

14-2 tel kullanabilirsiniz 12 çıkış 15 Amperlik bir kesici tarafından korunmaktadır.

Sert telli bir aydınlatma armatürünü fişe nasıl dönüştürürsünüz?

Kablolu Armatürleri Plug-In Swag Tarzına Dönüştürmek için Gerekli Malzemeler:

  1. Işık Fikstürünüzü Seçin ve Hazırlayın. ...
  2. Telleri Bulun, Ayırın ve Şeritleyin. ...
  3. Yeni Fiş Alın. ...
  4. Yedek Fişi Hazırlayın ve Açın. ...
  5. Tırnakları Çıkarın ve Vidaları Gevşetin. ...
  6. Fişi Işık Fikstürü Kablosuna Takın. ...
  7. Her kabloyu 1 Prong'a takın. ...
  8. Fişi Yeni Tellerle Yeniden Birleştirin.

Tavan lambasına bir fiş takabilir miyim?

Evet , bir fiş alıp kablodaki iki kabloyu fişin topraksız (toprak) pinlerine bağlayabilirsiniz. Bunun gibi bir şey arayın - kablonuzun ucundan bir miktar yalıtımı sıyırın, fişi açın, kabloları uygun pimlere takın ve aynı zamanda kabloyu yerine sabitleyen fişi kapatın.

Bir anahtarı bir prizle değiştirebilir miyim?

Jeff Volz, Lisanslı Elektrikçi

Yine, bu sorun değil, ama yapacaksın bir anahtar çıkış kombinasyonu satın almanız gerekiyor . Anahtarın kapladığı elektrik kutusuna sığar ve istediğiniz işlevselliği sağlar. Hatta armatürü tutabilir ve anahtarın hem bu armatürü hem de altındaki çıkışı kontrol etmesini sağlayabilirsiniz.

Bir evde kaç tane GFCI çıkışı gereklidir?

Büyütmek için tıklayın Her bir yuvanın bir GFCI yuvası olması gerekiyor mu? Çoğu durumda, hayır. Örneğin, bir evdeki tüm banyo kapları aşağıdakilerle korunabilir: bir GFCI yuvası .