Tıbbi terminolojide üreterostenoz nedir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Dr. Karine Lemke MD
Puan: 4.1/5(18 oy)

Üreterostenozun Tıbbi Tanımı: üreter darlığı .

Üreteroraji ne demektir?

[yu-rē′tə-rō-rā′jə] n . Bir üreterden kanama .

Üreterolit nedir?

Nefrolitler böbrek pelvisinde ve/veya böbreğin toplayıcı divertikülünde yer alan ürolitlerdir (taşlar) ve üreterolitler üreterde bulunan taşlardır.

Terimler tıpta ne anlama geliyor?

1. belirli bir süre , özellikle gebelik veya hamilelik dönemi. 2.

Temel tıbbi terminoloji nelerdir?

Tıbbi terimlerin üç temel bölümü vardır: bir kelime kökü (genellikle kelimenin ortası ve merkezi anlamı), bir önek (başta gelir ve genellikle bazı alt bölümleri veya merkezi anlamın bir kısmını tanımlar) ve bir sonek (sonda gelir ve merkezi anlamı ne veya kim etkileşime giriyor...

Tıbbi terimler 6, İdrar

27 ilgili soru bulundu

Cystalji nedir?

n. idrar kesesinde ağrı .

Üretrostenoz ne demektir?

üretrostenoz (üretr/o/sten/osis) anlamına gelir üretranın daralması durumu .

PEKSİ ne anlama gelmektedir?

Birleştirme formu -pexy, bir sonek anlamında kullanılır. sağlamlık . Tıbbi terimlerde, özellikle bir organı yerine sabitleyen prosedürler için ameliyatlarda sıklıkla kullanılır.

Neurorhaphy ne demek

Nörorafinin Tıbbi Tanımı

: bölünmüş bir sinirin cerrahi olarak dikilmesi .


Böbrek taşlarının varlığını tanımlayan terim nedir?

Ürolitiyazis nefrolitiazis (nefro = böbrek + litiazis = taş) böbrek taşlarını, üreterolitiazis ise üretere yerleşmiş taşları ifade ederken, idrar yolundaki taşların varlığını ifade eden terimdir.

Üreteroskopi ameliyatı nedir?

üreteroskopi böbrek taşlarına yönelik bir prosedür üreteroskop adı verilen küçük bir teleskopun üretra ve mesane içinden ve üreterden taşın bulunduğu noktaya kadar geçişini içerir.

Tıbbi terim Stomy ne anlama geliyor?

-stomi'un tanımı

: içine genellikle kalıcı bir açıklık oluşturan cerrahi operasyon (böyle) bir parça enterostomisi.

Taş anlamına gelen tıbbi terim nedir?

kalkül . kalkül , böbrek. hesap. Matematik, Böbrek Taşı Paneli. kolanjit.


Üretradaki ağrıya ne denir?

üretrit üretra iltihabıdır. İdrarı mesaneden vücudun dışına taşıyan tüp budur. İdrar yaparken ağrı, üretritin ana semptomudur. Üretrit genellikle bakterilerin neden olduğu enfeksiyondan kaynaklanır. Genellikle antibiyotiklerle tedavi edilebilir.

Hangi tıbbi terim istemsiz idrara çıkma anlamına gelir?

enürezis istemsiz idrara çıkma veya ıslatma için tıbbi terimdir. Bu sorun için diğer kelimeler, idrar kaçırma, işeme sorunları veya idrar kazalarını içerir.

Kalbin etrafında hangi terminoloji anlama gelir?

Perikardiyum - Kalbin etrafındaki kapalı kese. Flebit - Genellikle bacakta herhangi bir damarın iltihabı. Plak - Arter duvarlarının astarında yağ veya diğer maddelerin birikmesi.

Günde iki kez kısaltması nedir?

teklif etmek. (reçeteli): Reçetede görülen, b.i.d. günde iki kez (iki kez) anlamına gelir. Latince'de günde iki kez anlamına gelen 'bis in die'nin kısaltmasıdır. Kısaltma b.i.d. bazen noktasız olarak küçük harflerle 'teklif' veya büyük harflerle 'BID' olarak yazılır.


Bir terminoloji örneği nedir?

Terminoloji, belirli bir şeyi tanımlamak için kullanılan dil veya belirli bir alanda kullanılan dildir. ... Bilim adamları tarafından kullanılan özel dil bilim terminolojisine bir örnektir.

Tıbbi terminolojiyi ne zaman kullanırsınız?

Tıbbi terminoloji kullanılır doktorlar, hemşireler, eczacılar ve tıbbi asistanlar tarafından sağlık sektöründe her gün . Ayrıca fatura uzmanları ve tıbbi kodlayıcılar ile sigorta şirketleri tarafından koşulları belgelemek, talepleri işleme koymak ve hastaların sigorta kapsamına başvurmalarını sağlamak için kullanılır.

Tıbbi terminolojiyi öğrenmenin en kolay yolu nedir?

En yaygın Latince ve Yunanca kök kelimeleri kendi başınıza pratik etmenin yanı sıra dersler alabilir veya bir öğretmen alabilirsiniz. Başlamanın en kolay yolu, bu kelimelerle bir elektronik tablo oluşturun ve bunalmamak için günde yaklaşık beş terim ezberleme alıştırması yapın.

Yıkım için tıbbi terim nedir?

lizis : Yıkım. ... Lizis, örneğin zatürrede ateşin erimesi gibi akut bir hastalığın bir veya daha fazla semptomunun azalmasına da işaret edebilir.


Penia tıbbi terimlerle ne anlama geliyor?

Birleştirme formu -penia, bir sonek anlamında kullanılır. eksiklik veya eksiklik . Genellikle tıbbi terimlerde kullanılır.