Önceden oluşturulmuş havuz astarı nasıl gizlenir?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Dr. Robyn Grimes
Puan: 4.4/5(68 oy)

Astarı gizlemenin en kolay yollarından biri, havuzun tüm kenarı etrafında küçük bir raf oluşturun ve astarı yerinde tutmak için rafın etrafına kare veya dikdörtgen şekilli bir kaya tabakası yerleştirin . Raf taşları yerleştirildikten sonra, kenar taşlarını üstüne ekleyebilirsiniz.

Önceden oluşturulmuş bir havuzun kenarını nasıl gizlersiniz?

Önceden oluşturulmuş havuzlar genellikle, yağmur yağdığında toprağın havuza girmesini önlemek için çevredeki zeminin biraz üzerinde olması gereken plastik bir dudağa sahiptir. Yapabilirsiniz hemen altına bir kum tabakası yerleştirin bu dudak ve dışa doğru birkaç inç.

Önceden oluşturulmuş bir göletin peyzajını nasıl yaparsınız?

Havuzu istediğiniz yere yerleştirin. Bir parça tebeşirle önceden oluşturulmuş havuzun çevre alanını çizin. kazdığınızdan emin olun delik biraz daha büyük işaretli alandan daha Kayalar, büyük kir yığınları ve zeminin düzleştirilmesini engelleyebilecek diğer döküntüler gibi tüm kalıntıları delikten çıkarın.

Havuz astarımdaki kıvrımları nasıl gizlerim?

Kalan Gölet Astar Kırışıklıklarını Kapatın

  1. Kırışıklıkları örtmek için kayaları veya diğer havuz süslerini kullanın.
  2. Havuz bitkilerini göze çarpan kırışıklıkların üzerine yerleştirin.

Havuz kenarımın doğal görünmesini nasıl sağlayabilirim?

Kullanmak kum veya iyi yıkanmış çakıl oynayın göletinize kıyıya eğimli kenar oluşturmak için. Eski kütükler, yaban hayatı için harika bir koruma ve koruma şekli sunar, bu nedenle göletinizin etrafına birkaç tane ekleyin. Havuz suyunuzu nispeten temiz tutmak için su salyangozları ekleyin.

Havuz astarı havuzun kenarına nasıl gizlenir.

36 ilgili soru bulundu

Bir gölet kenarına ne ekebilirim?

Göl veya Çevrenizde Dikmek İçin Tavsiye Edilen 6 Bitki...

  • Pickerelweed (Pontederia cordata) ...
  • Mavi Bayrak İris (İris versicolor) ...
  • Kardinal Çiçeği (Lobelia cardinalis) ...
  • Yerli sazlar ve aceleler. ...
  • Ok ucu veya Ördek Patatesi (Sagittaria latifolia) ...
  • Bataklık Milkweed (Asclepias incarnata)

Bir göleti kayalarla nasıl kenarlarsınız?

Gayriresmi bir vahşi yaşam göletinin etrafını sarmak için:

Kayaları ekleyin veya astarı kendi aralarında ve göletin etrafındaki zemin arasında tutmak için parke taşları . Taşları kenara doğru yığarak kıvrımları yerinde ve dikey sırtlığı yerinde tutun. Sert çevre düzenlemesini raf seviyesinden yukarıya ve kenar kenarına kadar karıştırın.

Bir gölet için en iyi astar nedir?

Güçlendirilmiş polietilen astarlar olarak da bilinen yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE) astarlar , esnek havuz gömlekleri için en iyi seçeneklerden biridir. EPDM veya PVC astardan daha iyi delinme direnci sunarken, kabaca üçte bir ağırlığa ve yarısı kadar kalınlığa sahiptirler.

Eskisinin üzerine yeni bir havuz kaplaması koyabilir misin?

Yeni katmanlar eklemeden önce eski ve hasarlı astarları çıkarmak en iyisidir, ancak bazı durumlarda eskisinin üzerine yeni bir astar yerleştirmek mümkündür . Köklü bitkiler ve dibe yayılmış kum veya çakıl da dahil olmak üzere, önce havuzdaki her şeyi çıkarmanız gerekir.

Önceden oluşturulmuş bir havuzun altına ne koyarsınız?

4 ila 6 katman uygulayın inç havuz substratı veya havuz toprağı önceden oluşturulmuş havuzun dibine. Bu, su bitkileri ve faydalı bakterilerin gelişimi ve barınması için önemlidir.

1/2 dönümlük bir gölet ne kadar derin olmalıdır?

Bir yan not olarak: Yüzmek için kullanıyorsanız, 1/2 dönümlük bir gölet daha çok şöyle olmalıdır: 6-10 fit derinlikte veya daha fazla . Yaz ortasında sular azaldığında veya bacaklarınız arasında yabani otlar varken dibe dokunmak istemezsiniz. Mevcut suya bağlı olarak birkaç fit dalgalanabilirsiniz, bu nedenle daha derine nişan alın.

Bir havuzun kenarını nasıl düzleştirirsiniz?

Önceden Oluşturulmuş Havuzlar

Kazıdan sonra deliğin tabanını yaklaşık 5 cm kumla kaplayın ve düzleştirin, havuzu kumun üzerine yerleştirin ve bir su terazisi yerleştirin. karşısında Havuzun üst dudaklarını yeniden konumlandırın ve düz bir havuz elde etmek için gerektiği kadar kum ekleyin. Kenarları doldururken göleti yavaş yavaş doldurun.

Bir göletin etrafına ne koyarsın?

10 Popüler Gölet Bitkisi

  1. Sürünen Jenny Gölet Bitkileri. Genellikle karasal bahçelerde zemin örtüsü olarak kullanılan Creeping Jenny, su bahçe uygulamalarında kullanıldığında mükemmel sonuçlar verir. ...
  2. Pickerel Gölet Bitkileri. ...
  3. Atkuyruğu Gölet Bitkileri. ...
  4. Taro Gölet Bitkileri. ...
  5. Kardinal Çiçek. ...
  6. Su Marul. ...
  7. Mozaik Tesisi. ...
  8. Mavi İris.

Bir havuz astarının altına kum koymalı mısınız?

Deneyimlerimize göre, havuz astarı için ilk veya temel altlık seviyesi olarak kum uygulamasını dikkate almaya değer. Kesinlikle zarar vermez ve zemindeki herhangi bir büyük sapmayı dengelemek için yararlı bir alt tabaka olabilir. ... Küf, bakteri çeken ve kokmaya başlayan bir altlık elde edebilirsiniz.

Bir havuz astarı ne kadar sürecek?

Kısacası, esnek bir kauçuk veya PVC havuz astarının ömrü, 20 yıla kadar veya daha fazla . Bununla birlikte, astarlar bir altlığın üzerine düzgün bir şekilde monte edilmeli ve pençeli hayvanlara karşı koruma için doğru tipte kenar malzemesi ile yerine sabitlenmelidir.

Hangi kalınlıkta havuz astarı en iyisidir?

Ağaç kökü nüfuzu bir sorun olduğunda veya havuza giren ve çıkan düzenli trafik olduğunda, astarlar 30 mil ve daha kalın temel havuzlar için bile tavsiye edilir. Arka bahçe havuzları bile, kayaların ve köklerin daha ince bir malzemede delikler açmasını önlemek için 30 mil veya daha büyük bir astardan yararlanır.

EPDM ve PVC havuz astarı arasındaki fark nedir?

Sentetik bir kauçuk olan EPDM'den yapılmış havuz astarları, PVC veya HDPE'den yapılmış astarlardan önemli ölçüde daha esnek ve dayanıklıdır . EPDM gömlekleri yaşla birlikte kırılgan hale gelebilecek plastikleştiriciler içermediğinden, gömlekler esnekliği korur ve eksi 40 derece Fahrenheit'e kadar soğuk hava koşullarında çatlamaya karşı direnç gösterir.

Flexiliner havuz gömlekleri iyi mi?

Sıkı dokunmuş yapısı nedeniyle havuz astarı da 'rip-stop' özellikleri – yani, yırtmak neredeyse imkansızdır. Bu, göletler inşa ederken çok kullanışlı bir özelliktir. ... Daha yüksek bir çekme mukavemetine sahip kauçuk havuz astarlarından bazı açılardan daha sert olmasına rağmen, bu malzeme kauçuk veya PVC'den daha incedir.

Bir gölete taş koyabilir misin?

Çakıl taşları sadece bahçe havuzu için güvenli bir ek , onlar düpedüz yardımcı olurlar. Doğal görünümlü bir alt tabaka olarak hizmet etmenin yanı sıra, havuz suyunun temiz kalmasına ve balıklar için sağlıklı bir yaşam alanı sağlamaya yardımcı olurlar.

Sürünen Jenny bir gölet bitkisi mi?

Sürünen jenny bir ıslak otlakların düşük büyüyen bitkisi , nehir kenarları, göletler ve ıslak ormanlar. Fincan benzeri sarı çiçekleri vardır ve bahçe havuzları için popüler bir seçimdir.

Bir havuzda nane yetiştirebilir misin?

Ya sığ marjinal sularda ya da Nemli topraklar . Havuzunuza ekilirse, toprak veya kum veya çakıl gibi bir alt tabaka gayet iyi çalışır. Maksimum büyümeye izin vermek için nane birbirinden yaklaşık beş metre uzağa dikilmelidir.