Bir kelebek çalısını öldürmen mi gerekiyor?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bayan Faye White III
Puan: 4.6/5(29 oy)

Kelebek Çalıların BakımıYeni sürgünleri ve çiçek tomurcuklarını teşvik etmek için kullanılmış çiçek sivri uçlarını çıkarın. Ayrıca, önemli çiçekleri solmaya başladıkları anda başını kesmek Böylece bu istilacı bitki gönüllü tohumlar yaymasın. ... Çalı, ilk yılında bile bol çiçek açmalı.

Kelebek çalısı çıkmazsa yeniden çiçek açar mı?

Çıkmaz Kelebek Çalı

Çiçeklerin solmaya başladığını fark ettiğiniz anda, onları baş aşağı keserek kesin. . Bitmiş çiçek sivri uçlarını daldaki bir sonraki çiçek düğümüne geri düzeltirseniz, bu kelebek çalınızın tekrar çiçek açmasını teşvik edecektir.

Kelebek çalınızı budamazsanız ne olur?

Özellikle büyük kelebek çalılar için budama yapılmaması, çok uzun boylu, uzun bacaklı ve daha az çiçekli bitkiler , çünkü bitki sadece uzun saplardaki yaprakları beslemek için enerjiye ihtiyaç duyar.

Kelebek çalılar bir kereden fazla çiçek açar mı?

Kelebek Çalı (Buddleja), kelebekleri ve sinek kuşlarını uzun, silindirik çiçeklerine çeken dayanıklı bir çalıdır. Çalı genellikle yaz başlarından ortalarına kadar çiçek açmaya başlar ve sonbaharda çiçek açmaya devam et , büyüyen bölgeye ve hava durumuna bağlı olarak.

Kelebek çalıları neden kötü?

Kelebek çalıları bol miktarda nektar sundukları için tozlayıcılar için son derece çekici hale gelmek onları diğer yerli birlikte çiçek açan türlerden uzaklaştırmak ve yerlinin üreme başarısını azaltmak, bu da nihayetinde yerli popülasyonlarına da zarar verir.

Çıkmaz Kelebek Çalılar. Nasıl yapılacağına bir bakış.

16 ilgili soru bulundu

Kahve telvesi kelebek çalıları için iyi mi?

Kahve telvesi iyi bir yavaş salınan nitrojen kaynağı . Doğrudan bitkilerinizin etrafındaki toprağa işlenebilir veya kompost yığınınıza eklenebilirler.

Bir kelebek çalısının ömrü nedir?

Buddleia, kısa ömürlü bir sömürgecidir (en yaşlı birey 37 yaşında bulundu ). En büyük istila yoğunlukları normalde ilk on yılda gözlemlenir. Bu bitki süs olarak takdir edilir ve çitlere ve diğer sınırlara ekilir.

Kelebek çalıları ne kadar süre çiçek açar?

Kelebek Çalı, 15 metre yüksekliğe kadar büyüyebilen yaprak döken bir çalıdır. 5-10 inç uzunluğunda zıt büyüyen yaprakların kenarları pürüzlüdür. Kelebek Bush çiçek açar yaz ortasından erken sonbahara kadar . Çiçekler dalların ucunda sarkık veya dik dikenler oluşturur.

Kelebek çalımı kış için kesmeli miyim?

Kelebek çalınız (Buddlia) ile ilgili olarak, kış sonundan ilkbaharın başına geçtiği sürece, her iki zamanda da budamak güvenlidir. Kışın başlarında olsa da budamadan kaçının . ... Kelebek çalıların her yıl budanmasına gerek yoktur. Aslında, onları yalnızca ayrılan alan için çok büyüdüğünde budamanız gerekir.


Kelebek çalımı nasıl gür yapabilirim?

Her şey yolunda giderse, daha çok çok gövdeli çalı alışkanlığı görmeye başlayacaksınız. Sonra her bahar, tüm sürgünlerinizi kışın sonunda ayak bileği yüksekliğine kadar kesin kompakt, gür bir çalı korumak için. Çok genişlerse, çevreden yere kadar olan sürgünleri de kaldırabilirsiniz.

Kelebek çalılarının derin kökleri var mı?

Kök Türü/Özellikleri

Kelebek çalıları var lifli kök sistemi Toprağın besleyici üst tabakasından geçecek şekilde tasarlanmıştır. ... Bu, kelebek burcunun taprootların sağladığı sabitlemeyi reddederken, aynı zamanda uzun musluk suda çok uzun süre kalırsa bazı derin köklü bitkilerin yaşayabileceği kök çürümesi sorunlarını da önler.

Kelebek çalıları köpekler için zehirli midir?

Kelebek çalıları (Buddleja davidii) yenilebilir olmasa da, herhangi bir bahçe bitkisinden daha zehirli değiller . Çocukların, köpeklerin, kedilerin ve diğer hayvanların yaşadığı yerlere dikmek güvenli olmalıdır. Aslında kelebek çalılar geyiklere karşı dayanıklıdır.

Kelebek çalımdaki çiçekler neden kahverengiye dönüyor?

Solmuş yapraklar buruşmuş ve kahverengiyse, kelebek çalı su eksikliğinden muzdarip . Kelebek çalısı, erken ilkbaharda büyüme mevsimi boyunca ve mevsim boyunca kuru dönemler boyunca suya ihtiyaç duyar. ... Bahçe yakınında herbisit kullanmaktan kaçının ve büyüme mevsimi boyunca çalıyı iyi sulayın.


Bir kelebek çalısını şekillendirebilir misin?

Kelebek çalıları hakkında güzel bir şey var: onları yanlış budayamazsınız! ... Budama kesinlikle gerekli olmasa da kelebek çalılar daha iyi çiçek açar ve her baharda sert budanırsa daha iyi bir şekil tutun . Ayrıca, yeni çiçeklenmeyi teşvik etmek veya sadece düzensiz büyümeyi evcilleştirmek için yaz aylarında budanabilirler.

Kelebek çalısını nereye yerleştirmelisiniz?

Bir kelebek çalısını optimum bir yere dikmek, bakım için harcayacağınız zamanı en aza indirir. Seçmek toprağın iyi drene olduğu güneşli veya kısmen gölgeli bir alan . Sürekli ıslak olan toprak çürümeyi teşvik eder. Kaliteli bahçe toprağına ekildiğinde, bir kelebek çalısı nadiren gübreye ihtiyaç duyar.

Kelebek çalıları iyi mi kötü mü?

Kelebekler için kötü , hayır. Yerel ekosistem için kötü belki. ... Gerçek şu ki, kelebekler uzun süre güvenilir bir şekilde nektar bakımından zengin çiçekler üreten kelebek çalısını (Buddleja davidii) severler. Bahçıvanlar da onu seviyor çünkü sert, iddiasız ve yukarıda bahsedilen çiçeklerden bol miktarda sunuyor.

Kelebek çalısının yanına ne dikmeliyim?

Kelebek çalıları Verbena bonariensis ile eşleştirin, ananas adaçayı, mor ada çayı, lantana, bataklık otu ve aster . Bazı cüce çeşitleri, kaplarda iyi yetiştirilebilir.


Kelebek çalılarının güneşe veya gölgeye ihtiyacı var mı?

Kelebek Çalı Ne Zaman ve Nereye Ekilir

Işık: Kelebek çalılar büyür ve çiçek açar tam güneşte en iyisi . Kısmi gölgede, özellikle daha sıcak iklimlerde iyi büyürler, ancak çiçeklenmeleri azalabilir. Toprak: Kelebek çalılar, iyi drene olduğu sürece toprak koşulları konusunda özel değildir.

Kelebek çalım neden ölü görünüyor?

Yetersiz su suçlu değilse, muhtemelen çok fazla su vardır. Kötü drenaj öldürür bir Buddleia, diğer birçok bahçe bitkisi gibi. Toprağı işleyebilir, ömrünün bir santiminde değiştirebilir ve dini olarak sulayabilirsiniz, ancak toprak yeterince hızlı akmazsa, kökler hemen çürür.

Bir kelebek çalısını ne zaman kesmelisiniz?

Budamak bahar, yeni büyüme ortaya çıktıktan sonra .

Birçok insan sonbahar temizliğinin bir parçası olarak kelebek çalılarını sonbaharda keser. Ancak özellikle soğuk iklimlerde bu, kelebek çalılarınızı kış aylarında hasara karşı daha duyarlı hale getirebilir. Saplarda yeşil tomurcuklar görene kadar budama yapmayın.

Miracle Grow'u kelebek çalılarında kullanabilir misin?

Bu gübreleme yöntemi sadece yılda bir kez yapılmalıdır. yıl , ve en iyi yaprak dökümünden sonra geç sonbaharda veya tomurcuk kırılmadan önce erken ilkbaharda yapılır. Sıvı gübreler (Miracle Gro gibi) suyla karıştırılır ve tıpkı bitkiyi suladığınız gibi uygulanır (belirli ayrıntılar için ürüne bakın).


Yumurta kabukları bitkiler için iyi midir?

Savio, özellikle domates, biber ve patlıcan gibi bitkilerin kabuklu gübreden yararlanacağını söyledi. Ekstra kalsiyum, çiçek ucu çürümesini önlemeye yardımcı olacaktır. ... Yalnızca kapalı bahçe alanınız varsa, yumurta kabukları yine de bitki bebeklerinize artırmak yumurta kabuğu çayı şeklinde.

Kelebek çalılarını ne sıklıkla sulamalısınız?

Kelebek çalısı ver haftada yaklaşık bir inç su Yağmur yeterli değilse, aktif olarak büyüyor, ancak ara sıra sulamayı unutursanız endişelenmeyin. Dikimden sonraki ilk yıl, bu çalıların güçlü kökler geliştirmek için düzenli suya ihtiyacı vardır.