Mla'da birden fazla parantez içi referansa izin veriliyor mu?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sorulan: Prof. Roel Hoeger Doktora
Puan: 4.6/5(7 oy)

Birden fazla kaynaktan alıntı yapmak için aynı parantez içi referans , alıntıları noktalı virgülle ayırın: . . . başka bir yerde tartışıldığı gibi (Burke 3; Dewey 21).

MLA stili parantez referansına neler dahildir?

Ne zaman parantez içinde bir alıntı ekleyin: başka bir kaynaktan atıfta bulunur, özetler, başka sözcüklerle ifade eder veya alıntı yaparsınız . Makalenizdeki her metin içi alıntı için, Works Atıf Listenizde buna karşılık gelen bir giriş olmalıdır. MLA parantezli alıntı stili, yazarın soyadını ve sayfa numarasını kullanır; örneğin: (Alan 122).

Metin içinde alıntı yaparken birden fazla parantez içi referans var mı?

Parantez içinde yaptığınız alıntı iki veya daha fazla eser içeriyorsa, referans listesinde göründükleri şekilde sıralayın (yani, alfabetik olarak), noktalı virgülle ayrılır.

Birden çok kaynağı parantez içinde nasıl alıntılarsınız?

Birden fazla esere parantez içinde atıfta bulunulurken, alıntıları alfabetik sıraya koyun , noktalı virgülle ayırarak. Aynı yazarların iki veya daha fazla eserini yayın yılına göre düzenleyin. Önce tarihsiz alıntıları, ardından kronolojik sırayla tarihleri ​​olan çalışmaları yerleştirin.

Birden çok yazarlı MLA'dan parantez içinde nasıl alıntı yaparsınız?

Her iki yazarın soyadı 've' ile bağlantılı olarak, ardından sayfa numarasını (sayfa numarasından önce virgül olmadan) parantez içinde ekleyin. Dahil et ilk yazarın soyadı ve ardından 'et al. ' ve parantez içinde sayfa numarası (sayfa numarasından önce virgül yok).

MLA metin içi ve parantez içi alıntılar | Kolay Önlük

44 ilgili soru bulundu

Bu kitabın parantez içinde alıntılanması için doğru MLA formatı nedir?

Metin İçi Alıntıyı Kullanma

MLA metin içi alıntı stili kullanımları yazarın soyadı ve alıntı veya açıklamanın alındığı sayfa numarası , örneğin: (Smith 163). Kaynak sayfa numaralarını kullanmıyorsa, parantez içindeki alıntıya bir sayı eklemeyin: (Smith).

Uzun alıntılardan alıntı yapmak için üç MLA kuralı nedir?

Uzun alıntılar

Dört mısradan veya üç mısradan fazla olan alıntılar için, alıntıları bağımsız bir metin bloğuna yerleştirin ve tırnak işaretlerini atlayın . Teklifi, çift aralığı korurken, teklifin tamamı sol kenardan 1/2 inç girintili olacak şekilde yeni bir satırda başlatın.

Bir cümle MLA'da birden fazla kaynaktan alıntı yapabilir misiniz?

MLA Stil Merkezi

Doğrudan iki kaynaktan alıntı yaparsanız aynı noktaya değiniyorsa, okuyucunuza her alıntının kaynağını açıkça belirtmelisiniz. . Johnson, naneli dondurmanın çikolatalı dondurmadan daha iyi olduğunu savunuyor (10). Smith de aynı fikirde: Çikolatalı dondurma, naneli dondurma kadar iyi değil (30).

CSE'de bir cümlede iki kaynaktan nasıl alıntı yaparsınız?

tarafından birden fazla eser farklı yazarlar

Aynı anda birden fazla kaynağa atıfta bulunuyorsanız, bunları kronolojik sıraya göre veya aynı yıl içinde iki veya daha fazla eser yayınlanmışsa alfabetik olarak sıralayın ve her birini noktalı virgülle ayırın: … (Samson 1963; Carter ve Bowles 1975; Grimes 1975; Anderson ve diğerleri, 1992).

Çift referans nasıl yapılır?

Alıntıları noktalı virgülle ayırın . Aynı yazarların iki veya daha fazla eserini (aynı sırada) yayın yılına göre düzenleyin. Basında yapılan alıntıları en son yerleştirin. Yazarların soyadlarını bir kez verin; sonraki her çalışma için yalnızca tarih verin.

Parantez içi alıntı nedir?

Parantez içindeki alıntılar makalenizin metninde görünen orijinal kaynaklara yapılan alıntılar . Bu, okuyucunun bilgilerinizin nereden geldiğini hemen görmesini sağlar ve sizi dipnot veya son not yapma zahmetinden kurtarır.

Metin içi alıntı noktadan önce mi sonra mı?

Bir APA metin içi alıntı bir cümlede son noktalama işaretinden önce yerleştirilir .

Parantez içi alıntılarda MLA'da ilk sırada ne var?

Elektronik ve İnternet kaynakları için aşağıdaki yönergeleri izleyin: Metne, Alıntılanan Çalışma girişinde görünen ilk öğeyi dahil edin. alıntıya karşılık gelir (ör. yazar adı, makale adı, web sitesi adı, film adı).

Parantez içi alıntıları kullanırken hatırlanması gerekenler nelerdir?

Parantez içinde alıntı yaparken hatırlanması gereken üç önemli şey

  • Alıntılanan metnin etrafındaki kapanış tırnak işaretlerinin hemen ardından parantez içinde kaynağın yazarının soyadını, ardından bir virgül ve ilgili sayfa numarasını koyun. ...
  • Bir alıntı tek başına duramaz.

Parantez içi ve anlatısal alıntılar arasındaki fark nedir?

Parantez içinde yapılan alıntılar parantez içinde yazar(lar)ı ve yayın tarihini içerir. Anlatı alıntıları yazar ile cümlenin bir parçası olarak iç içe yayın tarihi (parantez içinde).

Aşağıdakilerden hangisi parantez içi alıntıya örnektir?

Bilgi eserdeki birden fazla sayfadan türetilmişse, sayfa numaralarını tıpkı bir MLA Works Cited'de yaptığınız gibi biçimlendirin. Örnekler: 3-4; 5-15; 23-29; 431-39 ; 497-503.

MLA, ÖAM ile aynı mıdır?

MLA stili tipik olarak Beşeri Bilimler tarafından kullanılır . ÖAM stili genellikle Bilimler tarafından kullanılır .

Her CSE cümlesini alıntılamak zorunda mısınız?

Mutlaka değil, ama cezayı herhangi birinin çalışmasından aldıysanız, o zaman doğru alıntı yapmalısın . Alıntı metin arasında, metnin başında veya sonunda olabilir. İlk adım olmasına rağmen, kağıt başına bir paragrafın ötesine geçmelisiniz.

ÖAM'de yıl olmadığını nasıl belirtirsiniz?

'Tarih bilinmiyor' kelimelerini yerleştirin köşeli parantez içinde metin içi referans. Son referansa [bilinmeyen tarih] de ekleyin. Nadiren, hiçbir tarih bir yayınla ilişkilendirilmez.

Aynı cümlede birden fazla kaynağınız varsa ne olur?

Doğrudan alıntı yaptığınız, açıkladığınız veya başka bir şekilde atıfta bulunduğunuz her kaynak için bir metin içi alıntı eklediğinizden emin olun. Birden çok cümle aynı esere ve aynı ana fikre gönderme yapıyorsa, tüm bu yazı bloğu için parantez içinde bir alıntı kullanın , her cümleden sonra bir tane eklemek yerine.

MLA alıntı örneği nedir?

Makale Yazarının Soyadı , İlk adı. Makalenin Başlığı. Dergi Adı, cilt. sayı, sayı, yayın tarihi, sayfa aralığı. Web Sitesi Başlığı, DOI veya URL.

Her MLA girişinin sonunda ne gelir?

MLA tarzında, Alıntılanan Eserler listesi (referans listesi veya kaynakça olarak da bilinir) makalenizin sonunda görünür. Metinde alıntıladığınız her kaynağın tüm ayrıntılarını verir. MLA formatındaki kağıtların geri kalanı gibi, Atıf Alan Çalışmalar da sola hizalı ve 1 inçlik kenar boşluklarıyla çift aralıklı olmalıdır.

Bir blok teklif MLA'sından sonra girinti mi yapıyorsunuz?

Yeni bir satırda bir MLA blok teklifi ayarlanır, girintili 0,5 inç , tırnak işaretleri olmadan. Metin içi alıntı, blok alıntının sonundaki noktadan sonra gelir.

MLA'da blok tırnakları ne zaman kullanmalısınız?

Blok alıntı, düzyazının dört satırından veya üç şiir satırından daha uzun olan doğrudan alıntılar için kullanılır. Her zaman bir blok alıntı kullanılır karakterler arasındaki diyalogdan alıntı yaparken , bir oyunda olduğu gibi. Blok biçimi, tırnak işaretleri içermeyen bağımsız bir alıntıdır.

Aşağıdakilerden hangisi uzun şiir parçalarından alıntı yapmanın kurallarından biridir?

Kitap Boyu Bir Şiirden Alıntı Yaparken:

Bir şiir, kitaplara veya kantolara bölünecek kadar uzunsa, şiirin başlığını yazın (italik) , kitap veya kanto numarası, ardından boşluk gelmeyen nokta ve satır veya satır numaraları.