Tfsa'ya çok fazla katkıda bulunursanız ne olur?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Anika Schinner
Puan: 4.2/5(71 oy)

TFSA Aşırı Katkısı nedir? TFSA'lara yapılan aşırı katkılar aylık %1 ceza vergisine tabidir (sadece fazla katkı miktarında).

TFSA'ma 6000'den fazla koyabilir miyim?

TFSA'nıza koyabileceğiniz maksimum miktar: 2021 takvim yılı için 6.000 dolar . Daha önce hiç katkıda bulunmadıysanız ve 2009'da veya daha önce 18 yaşına girdiyseniz, 75.500 $'lık toplu bir katkı sağlayabilirsiniz.

TFSA cezası nasıl hesaplanır?

Bu miktar şu şekilde hesaplanmıştır: ayda %1 Ekim'den Aralık'a kadar aylık en yüksek fazla TFSA tutarı (2.600 $ × %1 × 3 ay = 78 $).

TFSA katılım odası ne zaman sıfırlanır?

Bir bireyin TFSA yıllık katkı limiti her yıl şu tarihte sıfırlanır: Ocak 1 . Herhangi bir ileri taşınan odanın toplamı artı önceki yıl yapılan herhangi bir TFSA itfası ve ayrıca 2019 için 6.000 ABD Doları olan önceden belirlenmiş bir tahsisattan oluşan bir formüle dayanmaktadır.

CRA TFSA cezamı nasıl öderim?

Ödemenizi, Ödemem'e giderek elektronik olarak yapabilirsiniz; zamandan tasarruf edin, çevrimiçi ödeme yapın! Bu dönüşe göre bir değerlendirme yapacağız. TFSA iadesini kabul etmiyorsanız ve durumunuzu incelememizi istiyorsanız, aşağıda belirtilen adrese bir mektup gönderin.

TFSA Cezaları Açıklandı

33 ilgili soru bulundu

TFSA katkılarımı nasıl geri öderim?

Bir TFSA Aşırı Katkısını Nasıl Düzeltirsiniz?

  1. Finans kurumuyla iletişime geçin ve fazla fonların çekilmesini isteyin.
  2. Fazla ödeme bildirimi ile birlikte bir fazla ödeme formu alırsanız, her ikisini de mümkün olan en kısa sürede MKK'ya geri gönderin.

TFSA ile CRA ile nasıl iletişim kurabilirim?

1-800-959-8281 (Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki herhangi bir yerden)

TFSA katkısı her yıl sıfırlanıyor mu?

TFSA'nızdan para çekmek, o yıl için yapmış olduğunuz toplam katkı miktarını azaltmaz. Nitelikli transferler ve belirli dağıtımlar hariç, yıl içinde TFSA'nızdan yapılan para çekme işlemleri sadece TFSA katılım odanıza geri eklenecektir sonraki yılın başında.

2021 TFSA'ma ne zaman katkıda bulunabilirim?

olan herhangi bir Kanadalı 18 veya daha büyük , ve geçerli bir sosyal sigorta numarasına sahip, bir TFSA açabilir. İstediğiniz kadar TFSA açabilirsiniz, ancak kaç hesabınız olursa olsun katkıda bulunabileceğiniz para miktarı sınırlıdır. 2021 için yıllık TFSA limiti, 2020 ve 2019'da belirlenen miktarla eşleşen 6.000 ABD Dolarıdır.


2021 TFSA katkımı ne zaman yapabilirim?

TFSA katkıları herhangi bir zamanda yapılabilir ancak 2020 vergi faturanızı düşürmek istiyorsanız kayıtlı emeklilik tasarruf planı (RRSP) katkınızı yapmak için 1 Mart'a kadar bir son tarih var. Katkı tutarı, 2020 vergilendirilebilir gelirinizden düşülebilir. Marjinal vergi oranınız ne kadar yüksek olursa, vergi tasarrufu da o kadar büyük olur.

TFSA'nın katkı payının cezası nedir?

Tüm bunlar göz önüne alındığında, bazılarının TFSA katkı limiti ile tökezlemesi ve korkulan aşırı katkı cezası vergisiyle karşı karşıya kalması şaşırtıcı değil. yanlışlıkla aştığınız her ay için ayda yüzde bir sınır.

TFSA'ya yanlışlıkla fazla katkıda bulunursanız ne olur?

Her yıl bir TFSA'ya koyabileceğiniz para miktarına katılım odası denir ve bunu aşarsanız ceza ödemek zorunda kalırsınız. ... TFSA'lara yapılan aşırı katkılar aylık %1 ceza vergisine tabidir (sadece fazla katkı miktarında).

TFSA'mdaki hisse senetlerindeki kazançlar katkı odamı aşarsa ne olur?

Cevabımız:

Bir TFSA içindeki yatırımlarınızda büyüme katılım odanızı etkilemez , istediğiniz zaman, herhangi bir nedenle, herhangi bir vergi ödemeden para çekebilirsiniz. Parayı çıkarırsanız, yıllık maksimuma ek olarak ertesi yıl yeniden katkıda bulunabilirsiniz.


TFSA için bir ömür boyu maksimum var mı?

ayrıca var ömür boyu katkı sınırı yok , böylece kullanılmayan TFSA katkılarınız süresiz olarak devam edecektir. TFSA'nızdan para çektikten sonra, bir sonraki takvim yılının başında çekilen tutarın tamamını yeniden ödemenize izin verilir.

TFSA'mı nasıl maksimuma çıkarırım?

Katkılarınızı en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, para yatırma işleminizi otomatikleştirin. Çoğu hesap buna izin verir. Örneğin, sahip olabilirsiniz $500 dolar TFSA'nıza yönlendirilen gelirle birlikte her ay banka hesabınızdan otomatik olarak çekilir. Bu oranda, her 12 ayda bir saat gibi 6.000 $ tasarruf biriktirirsiniz.

TFSA katkıları için bir son tarih var mı?

Katkılar için son tarih yok kullanılmayan katılım odası bir sonraki yıla taşındığından, bir TFSA'ya. Ancak, herhangi bir yıldaki çekilme, bir sonraki takvim yılına kadar TFSA odasını artırmaz.

TFSA katkı payı odası kümülatif midir?

1 Ocak 2021 itibariyle, bir TFSA için toplam kümülatif katkı payı odası 75.500 $ 18 yaşında veya daha büyük olanlar ve tüm uygun yıllar boyunca Kanada'da ikamet edenler için. Kanada'da ikamet edenler, ancak 18 yaşına geldiklerinde katkı payı odası biriktirmeye başlayabilirler.


TFSA'mda neden para kaybediyorum?

TFSA'nıza yatırım yapmak için asla borç para almadığınız sürece, hesabınıza asla borçlu olmayacaksınız, ancak TFSA'nızın toplam yatırım getirisi negatif , o zaman hesabınızda yatırdığınızdan daha az paranız olacak.

CRA TFSA'ma nasıl erişirim?

TFSA İşlem Özetinizi çevrimiçi olarak görüntüleyebilirsiniz. Kişiler için Hesabım'a gidin TFSA'nıza yapılan tüm katkıları ve para çekme işlemlerini görmek için.

TFSA'yı CRA'ya nasıl bildiririm?

TFSA katkılarınızı vergi beyannamenizde bildirmezsiniz. TFSA katkı odanızı kontrol etmek için, CRA'nın Hesabım hizmetini çevrimiçi olarak kullanabilir . TFSA bilgileri, MKK tarafından belirtilen tarihe kadar yapılan katkıları ve para çekme işlemlerini yansıtır.

Kanada Gelir Kurumu'ndaki canlı bir kişiyle nasıl konuşurum?

Canada Revenue Agency (CRA) müşteri hizmetindeki canlı bir müşteri hizmetleri temsilcisiyle görüşmeniz gerekiyorsa, aramanız gerekir. 1-800-959-8281 . Canlı bir temsilci ile konuşmak için hatta kalmanız gerekir (tipik bekleme süresi yaklaşık 3-7 dakikadır).


Bir TFSA'da para büyür mü?

TFSA hedefleri hakkında sık sorulan sorular

Evet yapabilirsin - seni durduran hiçbir şey yok. Para vergisiz büyüyecek , ve para çekme ücretsizdir. Aklınızda bulundurmanız gereken tek şey katkı limiti; hesaptan para çekerseniz, çekilen parayı gelecek yıla kadar tekrar TFSA'nıza ekleyemezsiniz.

TFSA dönüşü nedir?

Bir TFSA yıllık bilgi dönüşü aşağıdakilerden oluşur: hem TFSA bireysel kayıtları ve TFSA iade özeti. Yılın herhangi bir zamanında altında bir veya daha fazla TFSA'nın bulunduğu her TFSA kimlik numarası için bir beyanname doldurmanız gerekir.

TFSA'da ne sıklıkla alım satım yapabilirsiniz?

Daha fazla bilgi edinmek için bu önceki soruyu okuyun. İçinizdeki işlemler TFSA istediğiniz sıklıkta yapılabilir , bir sermaye kazancı vergisi ödemek zorunda kalmadan. Ancak, tersine, kazançları dengelemek için TFSA'nızdaki yatırımlarda sermaye kayıplarını kullanamayacağınızı unutmayın.