Çürük kaburgalarla nasıl uyumalısınız?

Bu, uzmanlarımızın zaman zaman aldığı bir sorudur. Şimdi, ilgilenen herkes için eksiksiz bir ayrıntılı açıklama ve cevabımız var!

Sordu: Bayan Florida Lebsack
Puan: 4.8/5(47 oy)

Dik Oturarak Uyumak ideal olarak , bu, kaburgası kırılmış hastalar için en iyi uyku pozisyonudur. Bu pozisyon, kaburgalarınızın yatakta uzanmaktan daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir. Yatarak uyumak, omurga üzerinde kaburgalara aktarılabilecek istenmeyen baskılara neden olabilir.

Çürük kaburgalarla nasıl uyuyorsunuz?

bir yerde uyumaya çalışın ilk birkaç gece rahat yarı dik pozisyon . Boynunuzun altına ve sırtınızın üst kısmına birkaç yastık yerleştirerek bunu yapabilirsiniz. Bu pozisyon daha rahat nefes almanıza yardımcı olacaktır. Yaralanmanın ilk birkaç gününden sonra etkilenmemiş tarafınızda uyumaya başlayın.

Çürük kaburgalardan hızlı bir şekilde nasıl kurtulursunuz?

Dinlenmek ve aktivitelerinizi kısıtlamak, çürük kaburgalar için ana tedavi seçenekleridir. Buz olabilir ağrınızın ve şişmenizin bir kısmını hafifletmeye yardımcı olur. Çürük kaburgalar nefes aldığınızda ağrıya neden olduğundan - daha sığ nefes almanıza neden olur - doktorunuz ağrınızı yönetmenize yardımcı olacak ilaçlar reçete edebilir.

Ağrıyan kaburgalarla nasıl uyuyorsunuz?

Dik Oturarak Uyumak

ideal olarak , bu, kaburgası kırılmış hastalar için en iyi uyku pozisyonudur. Bu pozisyon, kaburgalarınızın yatakta uzanmaktan daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir. Yatarak uyumak, omurga üzerinde kaburgalara aktarılabilecek istenmeyen baskılara neden olabilir.

Kırık bir kaburga ile nasıl dinlenirsiniz?

Aşama 1: Bir sandalyeye dik oturun ve ellerinizi üzerine koyun. kırık kaburga bölgeniz. Destek için göğsünüze bir yastık da tutabilirsiniz. Adım 2: Derin bir nefes alın ve ciğerlerinizi yavaşça ve nazikçe doldurun.

Çürük Kaburgaların Bakımı Nasıl Yapılır?

27 ilgili soru bulundu

Isıtma yastığı çürük kaburgalara iyi gelir mi?

Bir seferde 10 ila 20 dakika boyunca bölgeye buz veya soğuk bir paket koyun. Buzla cildiniz arasına ince bir bez koyun. 2 veya 3 gün sonra şişlikleriniz geçtiyse ısıtma pedi koyun. göğsünüze alçak veya sıcak bir bez koyun .

Yatak istirahati kırık kaburgalara iyi gelir mi?

Bir kaburga (veya birkaç) kırdıysanız, yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri sadece dinlenmek . Bu sadece ağrının bir kısmını azaltmakla kalmayacak, aynı zamanda vücudunuzun iyileşme sürecinde gezinmesine de yardımcı olacaktır.

Çürük kaburgalar için en iyi ağrı kesici nedir?

Yapmak

  • parasetamol veya ibuprofen gibi ağrı kesiciler alın – iyileşmeyi yavaşlatabileceğinden yaralanmanızdan sonraki 48 saat boyunca ibuprofen almaktan kaçının.
  • şişmeyi azaltmak için ilk birkaç gün düzenli olarak etkilenen kaburgalara bir buz torbası (veya bir bez içinde donmuş bezelye torbası) tutun.
  • dinlenin ve gerekirse işten izin alın.

Ağrıyan bir kaburga nasıl sarılır?

sarın sırtını kolla alt göğüs kafenizin seviyesi, göğsünüzün hemen altında. Sol elinizi kullanarak atelinin ucunu vücudunuz boyunca gerin ve kaburgalarınıza tutun. Sağ elinizi kullanarak desteğin tutturucu ucunu vücudunuz boyunca uzatın.


Kaburga ağrısı hakkında ne zaman endişelenmeliyim?

yaşarsanız hemen doktorunuza başvurunuz. nefes alırken veya vücudunuzu belirli bir pozisyona getirirken şiddetli ağrı veya nefes almakta zorluk çekiyorsanız. Göğüs kafesinde rahatsızlık ve baskı hissediyorsanız veya göğsünüzde ağrı varsa, 911'i arayın. Bu belirtiler yaklaşan bir kalp krizinin işareti olabilir.

Saç çizgisi kırığı kaburga nasıl bir his?

göğüs duvarında ağrı nefes alırken, hareket ederken veya öksürürken kötüleşir. kaburgaların etrafında morarma veya şişme. nefes darlığı. derin bir nefes almada zorluk.

Çürük kaburgalarla egzersiz yapabilir miyim?

Çürük kaburga iyileşmesi, şişlik, ağrı ve ağrı azalmaya başladığında egzersizi içerebilir. Aslında, akciğerlerinizde sıvı birikmesini önlemek için aktif kalmanız önemlidir. Ancak, ağır egzersizler, örneğin ağır ağırlıklar veya hareketler kaldırma itme veya çekmeyi içeren şeyler aslında yarardan çok zarar verebilir.

Sıcak bir banyo çürük kaburgalara iyi gelir mi?

İlk iki gün yaralı bölgeye soğuk uygulayın. Soğuk, ağrıyı ve şişmeyi azaltmaya yardımcı olur. İki gün sonra başvurun sıcaklık (küvet ıslatır veya ılık ıslak bezler) çürüğün daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.


Kaburgalarına bir kas çekebilir misin?

Senin interkostal kaslar kaburgalarınız arasındaki kaslardır. Nefes alabilmeniz için göğüs kafenizin genişlemesine ve büzülmesine izin verirler. Ancak çok uzarlarsa veya yırtılırlarsa, sonuç interkostal kas gerginliğidir. Birdenbire veya belirli hareketleri tekrar tekrar yaparak interkostal kasları zorlayabilirsiniz.

Kırık bir kaburga ile çekilmiş bir kas arasındaki farkı nasıl anlarsınız?

Kaburgalar gibi belirli bir rahatsızlık alanı tespit edilebiliyorsa, bu, ağrının akciğerlerden veya sırtın üst kısmından gelmediğini gösterir. Akciğer ağrısı genellikle keskin ve dışa doğru yayılan olarak tanımlanır. Bir kaburga kırıldığında, ağrı genellikle çok daha şiddetli interkostal kas gerginliğinden daha fazladır.

Kaburgalar kendi kendine iyileşir mi?

Çoğu durumda, kırık kaburgalar genellikle bir veya iki ay içinde kendiliğinden iyileşir . Yeterli ağrı kontrolü, derin nefes almaya devam edebilmeniz ve pnömoni gibi akciğer komplikasyonlarından kaçınabilmeniz için önemlidir.

Yanlış uyumak kaburga ağrısına neden olabilir mi?

Senin uyku pozisyonu kaburgalarınızda ağrıya neden olabilir ve AS'nin bir sonucu olarak vücudunuzun diğer kısımları. Vücudunuzu destekleyen sert bir şilte üzerinde uyuduğunuzdan emin olun. Kıvrılmak yerine düz bir pozisyonda uyumaya çalışın.


Kaburgalar Covid ile ağrıyor mu?

Öksürük nöbetlerinden sonra kaburga ağrısı yaygındır. Covid 19 ile ilgili bazı deneyimlerin büyük miktarda öksürmesi, kaburga eklemi işlev bozuklukları ve kalıcı ağrı .

Sağ tarafa mı yoksa sola mı yatmak daha iyi?

Hangi tarafta uyumak daha iyidir: Ayrıldı veya doğru? Sol tarafınıza yatmanın genel sağlığınıza en fazla yararı olduğu düşünülmektedir. Bu pozisyonda, siz uyurken organlarınız toksinlerden kurtulmak için daha özgürdür. Yine de, her iki taraf da uyku apnesi ve kronik bel ağrısı rahatlaması açısından fayda sağlayabilir.

Bir kaburga yaralanmasının iyileşmesi ne kadar sürer?

Çoğu kırık kaburga yaklaşık 6 hafta iyileşmek için. İyileşme sürecindeyken: Kendinizi tekrar incitmeden iyileşmenize izin vermek için spora ara verin. Ağrıyı gidermek için bölgeye buz koyun.

Kırık bir kaburga tedavi edilmezse ne olur?

Tedavi edilmediğinde kaburga kırıkları, aşağıdaki gibi ciddi kısa vadeli sonuçlara yol açacaktır. nefes alırken şiddetli ağrı, pnömoni ve nadiren ölüm. Uzun vadeli sonuçlar göğüs duvarı deformitesi, kronik ağrı ve azalmış akciğer fonksiyonunu içerir.


Ağrıyan kaburgalardan nasıl kurtulursunuz?

Evde çürük ve kırık kaburgaları tedavi etmenin yolları şunlardır:

  1. iltihabı azaltmaya yardımcı olmak için bir beze sarılmış bir buz paketi uygulamak.
  2. reçetesiz satılan ağrı kesiciler ve iltihap önleyici ilaçlar almak.
  3. dayanma.
  4. ağrıyı daha da kötüleştirebilecek herhangi bir aktiviteden kaçınmak.

Yattığımda neden kaburgalarım ağrıyor?

Kaburgalarınızın etrafında ağrı, şişlik ve hassasiyet varsa ve ağrı, uzanmak, derin nefes almak, öksürmek veya hapşırmakla daha da kötüleşiyorsa, adı verilen bir rahatsızlığınız olabilir. kostokondrit . Bu, kaburgaları göğüs kemiğine (sternum) bağlayan kıkırdak arasındaki eklemlerdeki iltihaplanmadan kaynaklanır.

Kırılacak en kötü kaburgalar nelerdir?

orta kaburgalar en sık kırılır. Birinci veya ikinci kaburga kırıklarının komplikasyonlarla ilişkili olma olasılığı daha yüksektir. Semptomlara dayanarak ve tıbbi görüntüleme ile desteklenerek tanı konulabilir. Ağrı kontrolü tedavinin önemli bir parçasıdır.